Renders van Samsung Galaxy Z Flip 5 verschenen ook

Flip5 krijgt veel groter dekscherm


Naast productrenders van de Fold5 worden we ook getrakteerd op renders van de Flip5. Het opvouwbare toestel heeft een aanzienlijk groter dekscherm en een opmerkelijke vorm.

Samsung kan niet achterblijven met de Flip 5. Motorola staat op het punt een vergelijkbaar toestel aan te kondigen met een veel groter coverscreen. Samsung gaat ook die kant op, maar het tweede scherm zal niet vierkant of rechthoekig zijn. In plaats daarvan lijkt de vorm nog het meest op een tabblad.

Render van Samsung Galaxy Z Flip 5 gemaakt door @onleaks.
Flip5 met veel groter omslagscherm

Deze renders zijn ook afkomstig van @onleaks, die voor dit lek heeft samengewerkt met MediaPeanut. Ook vermoedelijk net als de Z Flip 5 zal de Fold5 het vernieuwde scharnier krijgen dat volledig plat sluit. Dit resulteert in een veel dunner toestel wanneer het wordt opgevouwen.

Minder zichtbare vouw

Het nieuwe scharnier heeft nog een bijkomend voordeel. Het maakt de vouw minder zichtbaar. Die vouw viel ons op tijdens onze Flip4 review.

Naast een vernieuwd scharnier en een uitgebreider coverscreen zullen de overige specificaties bekend in de oren klinken. Daarin verschilt het toestel weinig van de bestaande Flip 4- bijvoorbeeld een 6,7-inch scherm binnenin, een dubbele camera aan de buitenkant en de nieuwste Snapdragon-processor binnenin. Samsung heeft echter mogelijk nog een verrassing in petto wat betreft de software.

Galaxy Unpacked

De onthulling van de Galaxy Flip 5 staat gepland voor eind juli. Gewoonlijk kondigt Samsung zijn nieuwe generatie foldables in augustus aan, maar de geruchten over het vervroegen hiervan winnen aan kracht. Naast Samsung brengt ook Google binnenkort een foldable uit, en wellicht wil Samsung die volledig aanvallen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel