Lenovo kondigt stijlvolle Motorola edge 40 met grotere batterij aan


Het bedrijf achter de Motorola-telefoons heeft zojuist officieel de edge 40 aangekondigd. Dit stijlvolle toestel hing al enige tijd in de lucht, zeker sinds Lenovo enige tijd geleden de edge 40 Pro had aangekondigd. De edge 40 zal dit keer meer waterdicht zijn en een grotere batterij krijgen.

Motorola edge toestellen herkennen we vooral aan hun stijlvolle design, met de nodige rondingen. De edge 40 is wat dat betreft niet anders. De voorkant heeft 56° gebogen glas met een speciale anti-vingerafdruk coating. Aan de achterkant kun je kiezen uit versies van acrylvezel (Lunar Blue of Eclipse Black) of veganistisch leer (Nebula Green).

De gloednieuwe Motorola edge 40 in Nebula Green en veganistische lederen achterkant.
De Motorola edge 40 met groene veganistische lederen achterkant

Nieuw aan de Motorola edge 40 is zijn aanzienlijk meer waterdichte behuizing met een IP68-classificatie. Het is ook dun, met slechts 7,58 millimeter diepte en scherp afgeronde zijkanten. Aan de achterkant zijn er nu slechts twee camera's; een 50MP primaire camera met indrukwekkend groot f/1.4 diafragma en OIS en een 13MP ultra-groothoekcamera met een 120° brede kijkhoek. Weg is de 2MP dieptecamera die nog aanwezig was op de edge 30, maar die kunnen we missen als kiespijn.

Motorola Spatial Sound

Aan de voorkant heeft de edge 40 een 6,55-inch pOLED-scherm met scherpe FHD+ resolutie, een kleurrijk HDR10+ scherm en vloeiende 144 Hz weergave. Het geluid wordt verzorgd door dubbele luidsprekers met Dolby Atmos-ondersteuning en Motorola's eigen Spatial Sound. De batterij krijgt een upgrade naar 4400 mAh en heeft snelladen tot 68W. Daarnaast staat draadloos opladen nu op de specslijst en kan relatief snel met 15W.

Motorola edge 40 in Eclipse Black
edge 40 in Eclipse Black

Prijs en beschikbaarheid

Lenovo heeft gekozen voor de nieuwe MediaTek Dimensity 8020. Deze processor beschikt over 5G-internet en een nette 8GB RAM. Het opslaggeheugen is altijd 256GB en is niet uitbreidbaar. De edge 40 komt beschikbaar in drie kleuren en heeft een adviesprijs van €599. De verkoop begint vandaag.

.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel