Afbeeldingen tonen Xiaomi 12 Ultra met grote Leica-camera


Nog even en het eerste resultaat van de Xiaomi-Leica samenwerking is daar; de Xiaomi 12 Ultra. Er zijn nu hoge-resolutie renders verschenen van dit vlaggenschip met een opvallende cameramodule.

De voorkant van de Xiaomi 12 Ultra ziet eruit als elke andere telefoon. De achterkant is een heel ander verhaal. De Leica-camera neemt bijna een derde van de achterkant in beslag. We verwachten een 50MP groothoek-, 48MP ultra-groothoek-, en 48MP periscoopcamera.

Xiaomi 12 Ultra render
Render van de opvallende Xiaomi 12 Ultra met Leica-camera

Andere specificaties van de 12 Ultra zijn mogelijk een gebogen 6,6-inch kleurenscherm, dubbele luidsprekers en een 20MP selfiecamera. Gezien zijn high-end karakter, zal het 9,5mm dikke toestel waarschijnlijk ook de nieuwste Qualcomm processor krijgen; de Snapdragon 8+ Gen1.

Xiaomi en Leica

Xiaomi kondigde in mei 2022 een samenwerking aan met het Duitse Leica. Beiden ontwikkelen samen een telefoon met een release rond juli van 2022. Voorheen werkte Leica exclusief samen met het Chinese Huawei. De telefoonbusiness van die laatste zit internationaal echter in zwaar weer door het Amerikaanse handelsverbod.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel