Samsung overweegt draadloos opladen voor Galaxy A-serie


Tot voor kort was draadloos opladen alleen voorbestemd voor peperdure smartphones. De crème de la crème, iets waar je extra voor moest betalen. Maar tijden veranderen en Samsung wil nu ook zijn betaalbare middenklassers uitrusten met deze handige functie.

De Galaxy A-serie is een groot succes geweest voor Samsung. Zo was de Galaxy A51 het best verkochte Android-toestel in het eerste kwartaal van 2020. Reden te meer voor Samsung om het wat extra aandacht te geven. Dat gebeurde al toen het in 2019 een flinke make-over kreeg. De plastic behuizing werd ingeruild voor metaal, OLED-schermen werden geïntroduceerd en er werden meerdere camera's gebruikt. En volgens deze Koreaanse site gaat Samsung binnenkort ook draadloos opladen inbouwen.

Samsung draadloos opladen
Draadloos opladen, ook op de Galaxy A?

En dat geldt niet alleen voor de duurdere Galaxy A-modellen, maar misschien ook wel voor de goedkoopste. Als dat waar is, zou dat de strijd om het middensegment behoorlijk hevig maken. Waar het uitrusten van telefoons met draadloos opladen vroeger een beetje duur was, kan het tegenwoordig veel goedkoper door het opschalen van de productie. Dat geldt ook voor de doorgaans duurdere OLED-panelen en meerdere camerasensoren. De totale kosten zouden de telefoons niet onbetaalbaar moeten maken. We kunnen de eerste Galaxy A-telefoons met draadloos opladen ergens in 2021 verwachten. Het ligt voor de hand dat de opvolgers van de Galaxy A51 en A71 de eersten zullen zijn die draadloos opladen krijgen.

Goed voor de consument

Andere fabrikanten van zogenaamde middenklasse telefoons hebben nu genoeg tijd om zelf met een antwoord te komen. Verwacht een hevige strijd in dit prijssegment. Uiteindelijk is dit goed nieuws voor de consument. Ze krijgen meer waar voor hun geld en krijgen toegang tot premium functies die tot voor kort alleen beschikbaar waren voor de duurste smartphones.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy A51 4G
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
Blue Zo goed als nieuw
€ 275,00 € 275,00   Bekijk
Refurbished.be
Prism Crush Black Licht gebruikt
€ 285,00 € 285,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy A51 4G


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel