Samsung Galaxy Watch4 met One UI Watch komt "later deze zomer"


In tegenstelling tot wat eerder werd gedacht, is de Galaxy Watch4 niet aangekondigd tijdens het MWC. In plaats daarvan debuteert Samsung zijn nieuwe smartwatch op een speciaal Unpacked-evenement "later deze zomer". De Watch4 zal draaien op Wear OS met daarbovenop de eigen interface van Samsung, genaamd One UI Watch.

Samsung doet iets soortgelijks met Android voor mobiele telefoons. One UI is de interface die bovenop Android draait. Het heeft een eigen lay-out met een unieke set functies. Fabrikanten vinden een eigen Android-skin belangrijk omdat ze zich daarmee kunnen onderscheiden van anderen. Samsung gaat hetzelfde doen voor zijn smartwatches. One UI is de naam die Samsung hiervoor gebruikt, en die krijgt nu ook een eigen smartwatch-versie.

Samsung One UI Watch
Samsung One UI Horloge

Het belangrijkste aan One UI Watch is de nauwe relatie met One UI voor Android. Apps die je op je telefoon installeert, verschijnen ook op je horloge. Instellingen worden ook gesynchroniseerd tussen de twee. Oproepen die je op je Galaxy-telefoon blokkeert, komen ook niet meer door op je horloge. De Samsung Galaxy Watch4 wordt de eerste smartwatch met One UI Watch. De aankondiging zal later deze zomer plaatsvinden tijdens een speciaal Unpacked-evenement. Het is niet ondenkbaar dat daar ook andere producten worden aangekondigd. Mogelijk gaat het dan om de Galaxy Z Fold 3 en Flip 3

Support voor Tizen smartwatches

Bezitters van een ouder Galaxy-horloge met Tizen hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken, aldus Samsung. Samsung belooft 3 jaar updates voor Tizen-horloges vanaf het moment van lancering. Tizen mag dan het einde van zijn leven hebben bereikt, voor Tizen smartwatches geldt dat voorlopig niet.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Watch 4 40mm
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
Black
€ 143,00 € 143,00   Bekijk
MediaMarkt
Pink
€ 149,00 € 149,00   Bekijk
Paradigit
Black
€ 149,00 € 149,00   Bekijk
Fnac
Black
€ 159,00 € 159,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Watch 4 40mm


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel