Gehele Samsung Galaxy Note 20 serie uitgelekt

Entry Note 20 lijkt een behoorlijke downgrade te zijn


Na een paar dagen met lekken over Note20 modellen lijkt het er nu op dat de hele serie in de openbaarheid is gekomen. En het lijkt erop dat er iets vreemds aan de hand is.

Jarenlang was de Note-serie vrijwel hetzelfde als de Galaxy S-serie; een high-end vlaggenschip gemaakt van de beste materialen en met de meest geavanceerde functies. Maar dan met een stylus. Samsung lijkt van gedachten te zijn veranderd, te beginnen met de Note 20. Volgens een lek van WinFuture gaat Samsung de Note 20 een achterkant geven die gemaakt is van plastic.

Samsung Galaxy Note 20
De Samsung Galaxy Note 20 in Mystic Bronze

Nu komt plastic in vele vormen en gedaantes, maar dit klinkt toch een beetje teleurstellend. Zeker als je bedenkt dat Note-telefoons niet de goedkoopste telefoons op de markt zijn. Niet teleurstellend is het platte 6,7 inch AMOLED scherm, maar de verversingsfrequentie van 'slechts' 60Hz is dat wel. Als Samsung deze telefoon in 2020 wil laten werken, moet het beter zijn best doen. Wil je vloeiende beelden dan zul je moeten uitwijken naar de (veel duurdere) Note 20 Ultra. Het grootste 'nadeel' is dat deze telefoon wat groter is door zijn 6,9 inch grote scherm.

Drievoudig camerasysteem

Volgens de bron krijgt de Samsung Galaxy Note 20 ook een drievoudige camera bestaande uit 12MP hoofdcamera, 12MP ultra groothoek en 64MP telefoto voor 3x optische zoom. Wat de Note 20 wel heeft en de Note 20 Ultra niet, is een Mystic Green-versie. Beide zijn verkrijgbaar in Mystic Black en Bronze. De laatste kleur is de laatste tijd vaker opgedoken en wordt mogelijk ook voor andere modellen gebruikt.

Samsung kondigt de gehele Note20-serie aan op 5 augustus tijdens een Unpacked Event. Dit evenement begint om 16:00 uur CET tijd en is online te volgen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel