"Apple iPhone 12 5G komt zonder oplader"


Na het verwijderen van de hoofdtelefoonpoort, heeft Apple misschien nog iets gevonden om te verwijderen. In de doos van de volgende iPhone zul je geen koptelefoon en oplader vinden. Schandalig of hebben ze een punt?

Achteraf kun je concluderen dat het verwijderen van de hoofdtelefoonaansluiting voor de meeste mensen een goede zet was. Sommigen hebben er inderdaad geen nodig of ze kochten wireless earplugs. Goed voor de winst van Apple, ook omdat het kon besparen op onderdelen. Het woord op de straat is nu dat Apple een andere manier heeft bedacht om zijn winst te verhogen.

iPhone-oplader
iPhone-oplader: 2007 - 2019

Want door een headset en oplader in de doos weg te laten, kan Apple kosten besparen. Verwacht niet dat deze worden doorberekend aan de consument. Apple heeft dat geld waarschijnlijk nodig om 5G-componenten te kopen. Is het weglaten van de oplader een nieuw schandaal? Het is misschien ongewoon, maar het is niet uniek. Fairphone, het duurzame telefoonmerk uit Nederland, levert ook geen oplader en kabel bij zijn telefoons. Niet om kosten te besparen, maar om het milieu te sparen. De kans is groot dat je thuis al een oplader hebt liggen.

Voordelen voor het milieu

Apple is van nature een commercieel bedrijf, maar bij elke keynote wordt benadrukt hoe milieuvriendelijk ze zijn. Dit zou de volgende stap kunnen zijn, een stap die veel andere bedrijven waarschijnlijk zullen volgen. Want laten we eerlijk zijn, hoeveel kabels en laders heb jij rondslingeren? Geen opladers en kabels meer zou een enorme berg afval schelen, zeker als je bedenkt dat er elk jaar miljoenen iPhones worden verkocht. We hopen alleen dat Apple (eindelijk) iets doet aan de inferieure kwaliteit van zijn kabels. Ze zijn, zeker in vergelijking met sommige USB alternatieven, te dun en breken daardoor makkelijk.

Naast de voordelen voor het milieu, zou het weglaten van de oplader en hoofdtelefoon de weg kunnen vrijmaken voor een volledig poortloze iPhone in 2021. Dat gerucht gaat al een hele tijd rond. Draadloos synchroniseren en naar muziek luisteren is al gemeengoed en ook opladen kan draadloos. Dus waarom niet alle poorten weglaten? Door te beginnen met het weglaten van een kabel, oplader en koptelefoon kan Apple zijn fanbase voorbereiden.


Prijsvergelijker Apple iPhone 12
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
64 GB (PRODUCT) RED Zichtbaar gebruikt
€ 535,00 € 535,00   Bekijk
Coolblue
64 GB Black
€ 539,00 € 539,00   Bekijk
Proximus
64 GB Black
€ 559,99 € 559,99   Bekijk
Refurbished.be
64 GB (PRODUCT) RED Licht gebruikt
€ 561,00 € 561,00   Bekijk
Refurbished.be
64 GB (PRODUCT) RED Zo goed als nieuw
€ 594,00 € 594,00   Bekijk
MediaMarkt
256 GB (PRODUCT) RED
€ 819,00 € 819,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 12



Praat mee over dit artikel