Samsung hint op onthulling Galaxy Fold 2 op 5 augustus


Op 5 augustus houdt Samsung een nieuw Unpacked-evenement. Naast de Galaxy Note 20 en nieuwe Galaxy Buds, wordt mogelijk ook de Galaxy Fold 2 verwacht. Samsung laat hints vallen in een nieuwe video.

De berichten over de lancering van de Galaxy Fold 2 zijn nogal tegenstrijdig. Volgens de één is hij uitgesteld en hoeven we hem dit jaar niet meer te verwachten. Anderen zijn er echter zeker van dat Samsung het tijdens het komende Unpacked-evenement zal onthullen. Weer een ander denkt dat het alleen een 5G-versie wordt van de bestaande Galaxy Z Flip. Maar dat laatste gerucht klopt niet met een video die Samsung vandaag met ons deelt.

Hier zien we de woorden "A New Look Unfolds". Het is natuurlijk mogelijk dat Samsung het heeft over de nieuwe boonvormige Galaxy Buds die inderdaad in niets lijken op zijn voorganger. Maar het is ook waarschijnlijk dat we een blik krijgen op de volgende opvouwbare mobiele telefoon. De Samsung Galaxy Fold is al meer dan een jaar oud. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het uitstel van de eerste versie, maar die problemen lijken grotendeels te zijn opgelost. Over de Z Flip hebben we weinig klachten gehoord.

Galaxy Fold 2 specificaties

Er zijn veel geruchten over de Fold 2. Zo gaat het scherm aan de buitenkant van 4,6 naar 6,23 inch en wordt het ook aan de binnenkant groter. Mogelijk komt de schermdiagonaal uit op 7,7 inch ten opzichte van 7,3 inch nu. Het ligt ook voor de hand dat Samsung de nieuwste Snapdragon-processor gebruikt. Dat zal de Snapdragon 865+ zijn die begin juli werd aangekondigd en voor het eerst de 3 GHz-grens zal doorbreken. Het Unpacked Event vindt plaats op 5 augustus om 16:00 uur Nederlandse tijd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel