"Apple Watch Series 6 kan bloedzuurstofgehalte meten"

Sensor kon COVID-19 herkennen


De volgende generatie Apple Watch wordt mogelijk uitgerust met een nieuwe sensor. Hiermee zou het zuurstofgehalte in je bloed kunnen worden gemeten. Het zou kunnen worden gebruikt om te bepalen of je slaapapneu hebt of vroege symptomen van COVID-19.

Berichten over de Apple Watch Series 6 verschenen voor het eerst op DigiTimes. Apple zou onderdelen hebben gekocht bij ASE Technology, dat al een persbericht op zijn website heeft staan over de samenwerking met Apple.

ECG op de Apple Watch
Op de huidige Apple Watch kun je alleen een ECG maken

Het toekomstige horloge zou een waarschuwing geven wanneer de zuurstofsaturatie onder 95% zakt. Dalen onder deze drempel is een indicatie dat er iets mis is. Het kan gaan om slaapapneu, waarbij iemand tijdelijk niet kan ademen tijdens zijn slaap. Coronapatiënten hebben ook last van een laag zuurstofpercentage in hun bloed. Hoe eerder dit aan het licht komt, hoe eerder met de behandeling kan worden begonnen om long- en hartschade te voorkomen.

Pulsoxymeter

De Apple Watch Series 6 wordt niet voor het einde van het jaar verwacht. In de broncode van iOS 14 zijn al aanwijzingen opgedoken dat Apple's volgende slimme horloge in staat is om zuurstofniveaus te meten. Apple is niet de eerste die een zogeheten SpO2-sensor in zijn horloges gebruikt. Eerder in 2020 kondigde Withings de ScanWatch aan. Ook Garmin heeft een aantal horloges in zijn assortiment die voorzien zijn van een pulsoxymeter, waaronder de vivoactive 4.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel