HTC Wildfire E2 stilletjes aangekondigd


In tijden waarin telefoons meer dan duizend euro kunnen kosten, is het fijn om te zien dat er nog steeds budgettelefoons worden aangekondigd. En daarom verwelkomen we de HTC Wildfire E2 met zijn adviesprijs van rond de 100 euro.

Wat ons betreft zou dat feit alleen al genoeg zijn voor een persbericht, maar HTC houdt het graag 'low profile'. Een oplettende kijker spotte de Wildfire E2 op een Russische website. HTC zelf zweeg tot nu toe. Maar er zijn meer verrassingen.

HTC Wildfire E2 in het blauw
De Wildfire E2 in het blauw

Zo is de E2 goed uitgerust qua specificaties. Het 6,2 inch scherm is groot, de HD+ resolutie wordt verwacht, de druppelvormige inkeping redelijk modern, 4GB RAM werkbaar en de 4000 mAh is helemaal niet raar. Het geeft de telefoon een vermelde standby-tijd van 400 uur, hoewel we betwijfelen of dat in de praktijk zal standhouden. Het toestel draait op Android 10 en heeft een ingebouwde FM-radio en GLONASS-satellietnavigatie. De MediaTek MT6762D processor, beter bekend als de Helio A25, heeft 8 kernen maar staat er niet om bekend erg krachtig te zijn. Voor een verkoopprijs van 100 euro hadden we ook niet anders verwacht.

16+2MP camera

Het is ook goed om te zien dat je zelfs in de budgetmarkt tegenwoordig een dubbele camera krijgt. Je vindt een 16MP met f/2.2 lens en 2MP dieptecamera aan de achterkant van de Wildfire E2. Uit de productpagina maken we verder op dat je er een beschermhoesje bij krijgt en dat hij verkrijgbaar is in de kleuren blauw en zwart. Voorlopig lijkt dit alleen in Rusland het geval te zijn, maar het is niet ondenkbaar dat de telefoon ook in andere landen zal worden uitgebracht. Hopelijk heeft HTC tegen die tijd de inspiratie om een fatsoenlijk persbericht te schrijven.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel