Motorola edge 40 neo met vegan lederen achterkant aangekondigd


Lenovo breidt de Motorola edge-serie uit met de edge 40 neo. Dit stijlvolle toestel heeft verschillende versies, waaronder één met een achterkant van veganleer en exclusieve Pantone-kleuren.

Vergeleken met zijn voorganger, de edge 30 neo, is deze edge 40 neo een flinke stap vooruit. Het scherm is nu bijvoorbeeld, net als bij de andere edge-modellen, licht gebogen. Dit resulteert in een chiquere look. Maar de verschillen blijven niet beperkt tot het uiterlijk.

Motorola edge 40 neo in de kleur Caneel Bay
Motorola edge 40 neo in de kleur Caneel Bay

De batterij is bijvoorbeeld aanzienlijk groter (5000 in plaats van 4020 mAh) en de behuizing is vele malen waterdichter (IP68 in plaats van IP52). Het scherm is 6,55 inch met een AMOLED-paneel met een piekhelderheid van 1300 nits. De verversingssnelheid van het scherm gaat ook omhoog. Hoewel deze met 120 Hz nauwelijks traag was. Maar op de edge 40 neo is het nu 144 Hz. Schermanimaties zien er daardoor (nog) vloeiender uit.

50MP Ultrapixel camera

Op papier krijgt de edge 40 neo een camera met een lagere resolutie van 50MP. In de praktijk zegt Lenovo nog steeds betere resultaten te leveren door een grotere sensor met all-pixel-focus technologie toe te passen. Omdat alle pixels deelnemen aan het scherpstellen, is het 16x sneller tijdens scenario's met weinig licht.

Motorola edge 40 neo voor en achter in Black Beauty, Caneel Bay en Soothing Sea.
Motorola edge 40 neo Black Beauty, Caneel Bay en Soothing Sea

CO2 compensatie

Lenovo probeert iets te doen aan de CO2-uitstoot door de CO2-uitstoot in de EMEA-markten (Europa, Midden-Oosten en Afrika) te compenseren. Uit het persbericht maken we op dat dit alleen tijdens de gemiddelde levenscyclus is, mogelijk verwijzend naar het verwachte stroomverbruik. Het apparaat wordt geleverd in een plasticvrije verpakking van soja-inkt en gedeeltelijk gerecycled karton. In de doos vind je naast het apparaat ook een 100% plantaardig etui van Agood Company.

edge 40 neo prijs en beschikbaarheid

Verwacht Motorola edge 40 neo vanaf vandaag in de winkels met een vanafprijs van 399 euro. Beschikbare kleuren zijn Black Beauty, Soothing Sea en Caneel Bay. De eerste is gemaakt van acryl, terwijl de laatste twee opties gemaakt zijn van Vegan Leather.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel