Apple Watch Series 9 is het eerste CO2-neutrale product van Apple


Apple heeft de Watch Series 9 aangekondigd. Net als voorgaande jaren is hij verkrijgbaar in twee maten, 41 en 45 millimeter, en met en zonder 4G-functionaliteit. Nieuw is echter de S9-chip en het feit dat dit het eerste CO2-neutrale product van Apple is.

Apple Watch Series 9 Lineup
De Apple Watch Series 9 in verschillende uitvoeringen

De Apple Watch Series 9 werd aangekondigd tijdens het Wonderlust-evenement van Apple, waar ook de iPhone 12-serie het levenslicht zag. Er werden vier verschillende modellen van de Series 9 uitgebracht;

S9 SiP

Daarnaast werden tegelijkertijd de Watch Ultra 2 en Watch SE (2023) aangekondigd, maar daarover meer in een apart artikel. Wat alle horloges gemeen hebben is dat ze allemaal gebruik maken van Apple's nieuwe S9 SiP. Dit System In a Package heeft 60% meer transistors, levert snellere animaties en maakt on-device Siri mogelijk.

Apple Watch Series 9 met helder 2000 nits display.
2000 nits helder display op de Watch Series 9

Alle Watch Series 9-modellen hebben een helder scherm van 2000 nits. Dit maakt lezen in direct zonlicht gemakkelijker. Natuurlijk wil je niet zoveel licht als je in bed ligt. Het scherm kan worden gedimd tot 1-nit, net genoeg om de tijd te zien.

On-device Siri

Siri-opdrachten vereisen niet langer een internetverbinding, waardoor ze sneller zijn. Siri heeft nu ook toegang tot gezondheidsinformatie. Zo kun je vragen hoeveel uur je hebt geslapen, maar dit werkt alleen in het Engels en Chinees (Mandarijn).

Apple Watch Series 9 met Siri op apparaat.
Enkele voorbeelden die je nu aan Siri kunt vragen

2e generatie Ultra Wideband

Alle Watch Series 9-modellen draaien watchOS 10 met toegang tot NameDrop. Hiermee kun je contactgegevens overdragen door je Series 9-horloge bij een iPhone te houden. Het horloge werkt ook beter samen met HomePod door afspeelknoppen op je horloge weer te geven als je in de buurt van een HomePod bent. En met Precision Finding kun je iPhone-telefoons nauwkeuriger vinden, mits ze, net als deze Watch Series 9, de tweede generatie Ultra Wideband (UWB)-chip hebben.

Dubbel tikgebaar

Apple heeft een geheel nieuwe functie geïntroduceerd: Double Tap. Volgens Apple wordt dit een belangrijke nieuwe manier om met je horloge te communiceren. Door twee keer met je wijsvinger tegen je duim te tikken, kun je inkomende oproepen beantwoorden, alarmen sluimeren, timers starten, Smart Stacks openen en nog veel meer. Het horloge herkent dit handgebaar door verschillende sensoren te controleren en te interpreteren. Het is ideaal voor als je je tweede hand voor andere dingen nodig hebt.

Apple Watch Series 9 dubbel tikgebaar in actie.
Dubbeltikken om een oproep te beantwoorden zonder de hand van je vriendin los te laten

Koolstofneutraal

Apple heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. Vooruitlopend daarop zijn sommige Series 9-modellen CO2-neutraal. Dit zijn de aluminium modellen met het nieuwe Sport Loop-bandje. De CO2 die nog vrijkomt, zoals tijdens het transport, wordt door Apple gecompenseerd. Dit geldt zelfs voor het verwachte stroomverbruik dat elk horloge tijdens zijn levensduur verbruikt.

Apple Koolstofneutraal logo
Herken koolstofneutrale Apple producten met dit logo

Modellen die hiervoor in aanmerking komen, zijn voorzien van een CO2-neutraal logo. Toekomstige Apple producten die dit ook zijn, kun je hieraan herkennen. Apple neemt verder afscheid van leer als materiaal en introduceert er een nieuw soort materiaal voor in de plaats. FineWoven heeft een luxe uitstraling en voelt aan als suède en is gemaakt van 68% gerecycled materiaal.

Watch Series 9 in de winkels

De Apple Watch Series 9 horloges zijn verkrijgbaar in aluminium (Roze) en roestvrijstalen behuizingen (Goud, Zilver en Grafiet). De prijzen beginnen rond de €450 en lopen op tot €1200. Apple begint vrijdag met het aannemen van bestellingen, maar alleen in bepaalde landen, en begint dan op vrijdag 22 september met de verzending.


Prijsvergelijker Apple Watch Series 9 41mm
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
Black
€ 419,00 € 419,00   Bekijk
MediaMarkt
Siliconen Black Small/Medium
€ 439,00 € 439,00   Bekijk
Paradigit
Pink
€ 449,00 € 449,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch Series 9 41mm


Prijsvergelijker Apple Watch Series 9 45mm
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
Siliconen Black Small/Medium
€ 449,00 € 449,00   Bekijk
MediaMarkt
Siliconen Pink
€ 452,95 € 452,95   Bekijk
Paradigit
Siliconen Black Medium/Large
€ 479,00 € 479,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch Series 9 45mm


Prijsvergelijker Apple Watch Series 9 4G 41mm
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
Black
€ 569,00 € 569,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch Series 9 4G 41mm


Prijsvergelijker Apple Watch Series 9 4G 45mm
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
Gold
€ 599,00 € 599,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch Series 9 4G 45mm


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel