LG bevestigt naam LG Wing; alternatief voor opvouwbaar


LG is met een alternatief voor opvouwbare schermen gekomen. In plaats van een opvouwbaar scherm presenteert het binnenkort een toestel met een 2e scherm dat van achter het hoofdscherm zwenkt. LG kondigt de naam al aan; de LG Wing.

Fabrikanten worstelen al jaren met de vraag: hoe krijg ik een zo groot mogelijk scherm in een zo klein mogelijke behuizing. Nu de mogelijkheden bijna op zijn, komen sommige fabrikanten met opvouwbare modellen. Deze zogenaamde 'foldables' hebben enig nadeel omdat ze nog erg nieuw zijn. Er zijn maar weinig fabrikanten waar je onderdelen van kunt kopen, ze zijn duur en, erger nog, ze hebben een aantal problemen die opgelost moeten worden. LG heeft misschien iets gevonden om die problemen te bestrijden.

LG Wing

Want in plaats van een uitklapbaar scherm, plaatst LG een 2e scherm achter het hoofdscherm. Je hebt dan een groter schermoppervlak tot je beschikking. Het voordeel hiervan is dat je niets opnieuw hoeft uit te vinden, geen ingewikkelde scharnieren, geen opvouwbare schermpanelen. De technologie is er al. Best slim als je het ons vraagt. We hebben al een video gezien van de Wing waar op het hoofdscherm een navigatie app draait en op het 2e scherm muziek kan worden bediend.

90° draaibaar

Het ontwerp doet ons denken aan het draaibare ontwerp uit het verleden. Dit keer gebruikt LG geen toetsenbord zoals vaak gebeurde, maar een 2e scherm. Het 2e scherm van de LG Wing kun je tot 90 graden draaien. Het hoofdscherm meet 6,8 inch en het secundaire scherm meet ergens rond de 4 inch. Er zijn wat zorgen over hoe dik de Wing gaat worden, hopelijk horen we daar snel meer over. De verwachte prijs ligt momenteel op het bedrag van 1000 US Dollar. Dat is hoog, maar niet zo hoog als sommige andere foldables.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel