Samsung Galaxy A72 mogelijk eerste A-model met 5 camera's


Volgens een Koreaanse publicatie is Samsung van plan zijn eerste Galaxy A telefoon aan te kondigen met 5 camera's op de achterkant. De Galaxy A72 zal worden uitgerust met zoom, macro en diepteherkenning.

Tot nu toe zagen we dat Samsung terughoudend was om optische zoom te gebruiken in goedkopere telefoons. Deze camerafunctie moest een reden zijn om te upgraden naar een duurdere Galaxy S telefoon. Maar nu de concurrentie het ook vaker toepast in goedkopere modellen, is Samsung genoodzaakt het ook naar de Galaxy A-serie te brengen. Voorlopig kan het toestel alleen 3x optisch zoomen.

Samsung Galaxy A71 color series
De Galaxy A71 heeft er maar 4

Volgens het Koreaanse Thelec heeft de Galaxy A72 een 64 MP hoofdcamera, 12 MP camera met ultra-groothoeklens, 8 MP met 3x zoom, 5 MP macro en een 5 MP dieptecamera. Een indrukwekkende verzameling camera's, en dan tellen we die aan de voorkant nog niet eens mee. De voorganger van de A72, de A71, had al een indrukwekkend aantal camera's. 5 in totaal, waarvan 4 aan de achterkant.

Eerste Samsung met 5

Wat dat betreft heeft Samsung een traditie voort te zetten. Het is overigens de eerste keer dat Samsung een telefoon uitbrengt met een penta-camera systeem. Tot nu toe hebben alleen Xiaomi, Huawei en Nokia dergelijke modellen uitgebracht in de vorm van de Mi Note 10, P40 Pro+ en de 9 PureView. Met de voortdurende daling van de prijs van cameramodules zal dit in de toekomst nog gebruikelijker worden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel