"Apple iPhone 14 zal geen inkeping hebben maar een Hole Punch"

Eerste iPhone 14 gerucht komt voor iPhone 13 lancering


Over een paar dagen wordt de lancering van de iPhone 13 verwacht maar nu al is het eerste iPhone 14 gerucht opgedoken. De iPhone die in 2022 wordt verwacht zal afscheid nemen van de inkeping. Eindelijk! Maar het zal ook geen volledig ononderbroken scherm worden.

Apple heeft zijn zinnen gezet op gezichtsontgrendeling en houdt daar aan vast. En dat is helemaal prima. Het enige probleem is dat de technologie die betrouwbare gezichtsherkenning mogelijk maakt, erg moeilijk te implementeren is onder het scherm. Iets wat een vingerafdrukscanner gemakkelijk kan doen. Blijft de inkeping dan nog lang zitten? Nee.

Apple iPhone 14 render

Want volgens Jon Prosser, de leaker met de grote mond, zal de iPhone 14 een Hole Punch hebben. Het is op dit moment alleen nog onduidelijk of het een enkele hole punch zal zijn of meerdere. Face ID bestaat uit nogal wat onderdelen en het is nog onduidelijk welke onder een scherm zullen passen en welke onbelemmerd zicht nodig hebben.

Retro-ontwerp

Een ander gerucht over de iPhone 14 is dat de cameramodule niet meer uitsteekt. Mogelijk moet Apple de behuizing hiervoor wat dikker maken, hoewel dit wellicht alleen voor de iPhone 14 Pro Max het geval zal zijn. Het hele ontwerp zou moeten lijken op dat van de iPhone 4, inclusief de ronde volumeknoppen.

Het is zeer opmerkelijk dat we al iPhone 14 geruchten zien nog voor de aankondiging van de iPhone 13. En Apple zal hier ook niet blij mee zijn. Het stuurde eerder al dreigbrieven naar leakers en 3D render artiesten die Apple geruchten publiceerden.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel