Galaxy S21 met S Pen? Samsung lijkt er aan te werken


De enige manier om een Galaxy-smartphone met een S Pen te gebruiken, is door een Galaxy Note te kopen. Maar dat kan veranderen. Samsung schijnt te werken aan een Galaxy S telefoon met S Pen ondersteuning. Maar hoe logisch klinkt dit allemaal?

Niet veel als je het ons vraagt. Immers, een klein scherm is niet erg handig voor een stylus. Omgekeerd; hoe levensvatbaar is de Note-serie zonder de S Pen? Is dat niet gewoon een Galaxy S Plus? Vooralsnog zijn dit slechts geruchten zoals vermeld door Herald Corp. Maar als het waar is, voorspellen ze het einde van de Note-reeks.

Geschiedenis van de S Pen
De Samsung S Pen door de jaren heen

Natuurlijk is het niet onmogelijk voor Samsung om de Galaxy S en de Note-serie samen te voegen. Het zou de Galaxy S21 een voorsprong kunnen geven op bijvoorbeeld de iPhone. Toch raden we je aan om het rapport met een korreltje zout te nemen. Er zijn nogal wat nadelen voor een kleinere telefoon met S Pen. Zo neemt de pen relatief veel ruimte in binnen de behuizing, wat ten koste gaat van de batterijcapaciteit.

Verandering van strategie

Feit is dat de Samsung Galaxy Note-serie een wat grillige geschiedenis heeft. Zo zag de Galaxy Note 5 geen wereldwijde release omdat het model volgens Samsung niet populair genoeg zou zijn. Het jaar daarop kwam Samsung hier op terug maar de Note 7 had zo zijn eigen problemen. Na batterijproblemen werd het model zelfs geannuleerd. Vanaf de Note 10 werd een goedkoper maar groter Lite model aangekondigd maar het jaar daarop werd de komst van een grotere Note 20+ uitgesteld. Met andere woorden, er wordt vaak gesleuteld aan de strategie van de Note-telefoons.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel