OnePlus 9 verwacht in maart 2021, maand eerder dan gebruikelijk


OnePlus heeft nog maar kort geleden de 8T uitgebracht, maar werkt nu al aan zijn opvolger; de OnePlus 9. De beoogde releasedatum daarvan lijkt te zijn vervroegd, mogelijk om meer in lijn te liggen met het releaseschema van Samsung.

OnePlus kreeg er vorig jaar een concurrent bij. Samsung's Galaxy S20 FE heeft veel functies en een vergelijkbare prijs als de 8T. En als we moesten kiezen tussen de twee, zijn we geneigd om de Samsung te verkiezen. Het heeft iets meer volwassen software, betere cameraprestaties, kan draadloos worden opgeladen en heeft een officiële waterdichte IP-rating. Het is dus tijd voor OnePlus om zijn spel te verbeteren.

OnePlus 8T hands on
Net uit, maar de opvolger van de 8T komt eraan

Het gerucht gaat nu dat OnePlus de lancering van de OnePlus 9 met een maand heeft vervroegd. Mogelijk komt deze al in maart 2021 uit. Hiermee loopt OnePlus ook meer in de pas met het releaseschema van Samsung, dat normaal gesproken zijn nieuwe vlaggenschepen in februari aankondigt. Nu de Galaxy S21 ook het gerucht is dat dit vervroegd is, heeft OnePlus dus een extra reden om zijn lancering te vervroegen.

OnePlus 9 geruchten

Er zijn niet veel geruchten over de OnePlus 9 behalve dan de codenaam Lemonade. Het is goed mogelijk dat het de verwachte Snapdragon 875 van Qualcomm gebruikt, maar dat is een makkelijke gok. OnePlus gebruikt vaak de nieuwste chipset voor zijn vlaggenschip. Of OnePlus in 2021 een Pro-variant uitbrengt valt nog te bezien. Met de OnePlus 8T generatie heeft het een Pro-versie overgeslagen. Niets om je zorgen over te maken, de 8 Pro biedt nog steeds voordelen ten opzichte van de 8T, vooral op cameragezoom.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel