Nokia, nee niet die!, komt met zijn eigen robuuste telefoon


Sinds 2017 maakt Nokia geen telefoons meer. HMD Global brengt Android-telefoons op de markt met de merknaam Nokia. Maar oude gewoontes zijn moeilijk te veranderen en nu brengt Nokia weer een eigen mobiele telefoon uit.

Begin 2023 bracht Nokia een nieuw logo uit. Klanten verwarden de Nokia-telefoons van HMD Global met Nokia, dus er moest een beter onderscheid komen tussen Nokia en Nokia. HMD Global bleef het oude Nokia logo gebruiken, Nokia het nieuwe. Duidelijker kan het niet, zou je denken.

Nokia HHRA501x in zwart voor en achter.
De Nokia HHRA501x met handige riemclip en het nieuwe Nokia logo

Nu vraag je je af wat deze Nokia HHRA501x en IS540.1 tegen die verwarring gaan doen. Beide 5G-telefoons zijn bedoeld voor de zakelijke markt en zijn robuust ontworpen. Interessant detail: Nokia heeft niet langer de expertise in huis om telefoons te ontwerpen en te maken, dus heeft het zich tot i.safe MOBILE gewend voor hulp.

Nokia IS540.1 by i.safe MOBILE.
En de IS540.1

Het is niet duidelijk of het Finse bedrijf Nokia binnenkort andere nieuwe Nokia-telefoons zal uitbrengen. We durven het echter ook niet uit te sluiten. Of het verstandig is, is een andere vraag. Nokia ontwikkelt nu vooral 5G-toestellen voor de zakelijke markt. Het bedient niet langer de consumentenmarkt. Maar met het nieuws van vandaag wordt het een stuk verwarrender.

(via)



Praat mee over dit artikel