Samsung Galaxy S23 krijgt extra energiebesparende modus


Volgens een insider krijgt de aankomende Samsung Galaxy S23 een nieuwe batterijbesparende methode. In plaats van een extreme energiebesparende modus zal de S23 een soort Light-versie krijgen.

Dat is althans wat @UniverseIce beweert in een tweet. Deze nieuwe optie houdt het midden tussen maximale prestaties en maximale energiebesparing.

Lichtprestatieprofiel op de Samsung Galaxy Z Fold 4 .
U vindt het Light Performance-profiel al op de huidige Fold 4

Gebruikers van de S23 kunnen binnenkort kiezen voor het Light profiel waarbij de prestaties van de batterij iets naar beneden worden bijgesteld, maar lang niet zo extreem als de Power Saving Mode. Het toestel zal niet merkbaar langzamer worden, maar wel zichtbaar langer meegaan. Althans, dat is het idee erachter. Games zullen echter geen last hebben van verminderde prestaties als je de Game Booster instellingen hebt ingeschakeld.

Ook een grotere batterij

De optie is niet nieuw. De Light Performance Mode is al te vinden op de Samsung Galaxy Z Fold 4. Hiermee hoopt Samsung de accuduur van de aankomende Galaxy S23 verder te verbeteren. Wat daarbij ook zal helpen is de grotere batterij van 3900 mAh als eerdere berichten kloppen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel