POCO kondigt prijsbewuste C65-smartphone aan


POCO kondigt de C65 aan en brengt hem voor relatief weinig geld op de markt. Het is een smartphone met een vloeiend 90Hz scherm, een 50MP camera en behoorlijk wat geheugen.

In het persbericht zegt POCO dat het de C65 heeft gemaakt voor de Gen Z-generatie, wat dat ook moge betekenen. Misschien zegt POCO wel dat dit een krachtige telefoon is voor weinig geld. De drijvende kracht achter de POCO C65 is een MediaTek Helio G85-chip tot 2 GHz. Volgens MediaTek is die chip geschikt voor gaming, maar wat de prestaties het meest ten goede komt, is de enorme hoeveelheid RAM-geheugen.

POCO C65 colors
De nieuwe POCO C65 in drie kleuren

Het RAM-geheugen begint bij 6 GB voor het model met 128 GB opslagruimte en kan oplopen tot 8 GB in combinatie met 256 GB geheugen. Meer dan genoeg om veel apps tegelijk soepel te laten werken. En bovengemiddeld in deze prijscategorie. Ook netjes is dat het scherm een schermverversingssnelheid van 90Hz heeft, waardoor animaties en overgangen er vloeiend uitzien. De batterij heeft een capaciteit van 5000mAh en kan snel opladen met 18W. Jammer dat de meegeleverde oplader niet verder gaat dan 10W.

50MP AI drievoudige camera

Het camerasysteem van de C65 bestaat uit in totaal drie lenzen: een 50MP primaire camera met een f/1.8 lens, een 2MP macrocamera en een niet nader gespecificeerde hulplens, mogelijk voor diepteherkenning. De bruikbaarheid van de macrocamera is teleurstellend vanwege de beperkte resolutie, dus alle aandacht gaat wat ons betreft uit naar de primaire camera. Deze beschikt over een portretmodus met nachtmodus en diverse filters.

Verlaagde prijs

POCO meldt dat het de C65 vanaf 20 november zal leveren in de kleuren Zwart, Paars en Blauw voor een adviesprijs van €149,90 voor het model met 6+128GB en €169,90 voor het model met 8+256GB. Wie het toestel tijdens de eerste week koopt via mi.com of po.co kan rekenen op €20 korting.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel