Nieuwe bron bevestigt titanium frame voor Samsung Galaxy S24 Ultra


Volgens een Koreaanse bron gaat Samsung de toekomstige Galaxy S24 Ultra aankleden met titanium. Voorlopig zou alleen dit model uit de S24-serie van titanium worden gemaakt, in tegenstelling tot eerdere geruchten.

Titanium is niet alleen een lastig materiaal om mee te werken, maar het is ook vrij prijzig. Samsung zou daarom eerst willen zien hoe het publiek reageert op deze nieuwe materiaalkeuze. De S24 Ultra lijkt de ideale kandidaat om die theorie uit te testen. Zijn vanafprijs is al relatief hoog.

Samsung-logo met en titanium achtergrond
Samsung springt in de titaniumhype

Er gaan al een tijdje geruchten dat Samsung, net als Apple, zijn apparaten zou uitrusten met titanium. Het lijkt dan ook de trend voor 2024 te worden. Voorheen werden de frames van telefoons voornamelijk gemaakt van een aluminiumlegering. Titanium is sterker maar aanzienlijk duurder. Het grootste pluspunt is het uiterlijk, vooral als het geborsteld is.

Geen aanzienlijk lager gewicht

Apple bereikte een aanzienlijke gewichtsvermindering met de iPhone 15 Pro en Pro Max, maar dat kwam omdat die modellen eerder een roestvrijstalen frame hadden. Dat is aanzienlijk zwaarder dan aluminium. Samsung gebruikt aluminium voor de S23 Ultra, dus we verwachten daar geen substantieel lager gewicht.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel