Eerste echte foto toont Samsung Galaxy S22 Ultra


Het lijkt erop dat we de eerste real life foto's hebben van de Galaxy S22 Ultra met zijn nieuwe camera ontwerp aan de achterkant. En het maakt meteen een einde aan de discussie over hoe die nieuwe camera eruit zal zien. Samsung kiest voor LG's teardrop design.

De foto's zijn gepubliceerd door Jon Prosser van Front Page Tech. We zien een Note-achtige telefoon die moet staan voor de S22 Ultra. Het ontwerp komt in ieder geval overeen met eerder opgedoken CAD-tekeningen.

Samsung Galaxy S22 Ultra achterzijdeSamsung Galaxy S22 Ultra voorzijde

Licht aflopende schermranden en ruimte voor een S Pen aan de onderkant. Het is echter de achterkant die de meeste aandacht trekt. Er zijn 4 camera's met een extra ronde uitsparing voor wat lijkt op verschillende sensoren. De plaatsing van de verschillende camera's heeft veel weg van de LG Velvet. Ondanks de hopeloos optimistische sticker met de tekst "Vertrouwelijk, geen foto's toegestaan, niet te koop en geen info lekken," heeft iemand dat toch gedaan en foto's doorgegeven aan Jon.

Geen contourgesneden camera-ontwerp

De camera bestaat naar verluidt uit een 108MP hoofdcamera, 12MP ultra groothoek, 10MP 3x telefoto en 10MP 10x telefoto. De laatste is vermoedelijk de periscoop camera die linksonder te zien is. De waarschijnlijke reden waarom Samsung niet hetzelfde Contour Cut Camera ontwerp gebruikt als andere recente Galaxy telefoons is om het gewicht laag te houden. De Galaxy S22 Ultra zal een grote telefoon worden en dan is gewicht altijd iets om goed in de gaten te houden.

Toepassingsdatum S22 Ultra

In een andere tweet meldt Jon dat Samsung de Galaxy S22-serie zal aankondigen tijdens een Unpacked Event op 8 februari. Samsung zal vanaf die datum beginnen met het aannemen van voorbestellingen, waarna de telefoons op 18 februari beschikbaar zullen zijn. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, valt nog te bezien. Samsung heeft nog geen evenement aangekondigd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel