"Google Pixel Fold krijgt gedowngrade 12.2MP camera"


De Google Pixel Fold, het eerste opvouwbare toestel van het bedrijf dat in 2022 wordt verwacht, krijgt niet dezelfde krachtige camera als op de Pixel 6. De Pixel Fold moet het doen met dezelfde camerasensor als de Pixel 5.

Op zich is dat geen drama, want de Pixel 5 schiet best goede foto's. Maar de Pixel 6 met zijn 50MP Samsung GN1 sensor levert veel betere resultaten, dus het blijft jammer. Reden waarom Google volgens 9to5Google nog steeds kiest voor de oudere 12,2MP sensor is de dikte ervan.

Als de Google Pixel Fold inderdaad een soortgelijk ontwerp heeft als Samsung's Fold 3 dan kunnen de 2 delen niet te dik zijn . De camerastrip op de Pixel 6 steekt nogal uit en is niet helemaal geschikt voor een foldable. De twee delen zouden bij voorkeur plat tegen elkaar gevouwen moeten worden. Hoewel Microsoft en de Surface Duo 2 daar anders over denken.

Pipit vs Passport

De bron van dit verhaal denkt te weten dat Google de 12,2 MP sensor uit de Pixel 5 gebruikt door te snuffelen in de broncode van de Pixel camera app. Daarin zou een vermelding staan naar "Pipit". Een voorheen onbekende codenaam. Eerder werd "Passport" gebruikt om te verwijzen naar Google's eerste opvouwbare Pixel. Of het hier om twee verschillende foldables gaat of om hetzelfde toestel is nog onduidelijk.

Android 12L

Naast een 12,2 megapixel hoofdcamera heeft de Pixel Fold nog een 12MP ultra-groothoekcamera en twee 8 megapixel camera's, één aan de binnenkant en één aan de buitenkant. Of deze informatie juist is, valt nog te bezien. Google kondigde onlangs Android 12L aan, dat met name bedoeld is voor foldables. Tijdens de aankondiging schreef het dat het nu wacht op de "volgende golf van foldables" voor begin 2022.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel