Foto toont OnePlus 9 met één camera minder


Er is een render verschenen van wat lijkt op de OnePlus 9. Het toestel zal bijna dezelfde voorkant hebben als de 8T, maar aan de achterkant zijn er enkele veranderingen. De meest opvallende; er ontbreekt een camera.

OnePlus lijkt dezelfde route te kiezen als Apple en Samsung. Het camera-eiland van de OnePlus 9 is verhoogd en in dezelfde kleur als de rest van de achterkant. Twee grote camerasensoren kijken ons aan met daaronder een kleinere. Aan de rechterkant zien we een LED-flitser. Een drievoudig camerasysteem; waarschijnlijk een hoofdcamera, een ultra-groothoek en een dieptecamera. De OnePlus 8T had er 4: een aparte monochrome camera die alleen beelden in zwart-wit kon schieten.

OnePlus 9

Meestal zien we dat fabrikanten verder bouwen op eerder werk. OnePlus is altijd een beetje anders geweest. Ook door elk half jaar een nieuw model aan te kondigen. Op zich kunnen we de monochrome lens missen als de andere sensoren het verlies ervan goedmaken. Meestal wordt een monochrome lens gebruikt voor zwart-witbeelden, maar het kan ook de scherpte van kleurenbeelden verbeteren. Hetzelfde kan worden bereikt met grotere sensoren. De zoom ontbreekt echter nog. OnePlus lijkt het niet te willen, zelfs niet met de OnePlus 9

OnePlus 9 lancering

De bron verwacht verder dat de OnePlus 9 een iets groter scherm krijgt dan de OnePlus 8T. Die heeft een 6,55" schermformaat, wat op zich al behoorlijk groot is. De verversingssnelheid zou 144 Hz zijn, iets hoger dan de 120 Hz van de eerste. Mogelijk voorziet OnePlus je van een 5000 mAh batterij die snel opgeladen kan worden met 65W Warp Charge. Als ze er toch in slagen om de Snapdragon 875 processor te installeren dan is het een echt vlaggenschip. Een eventuele aankondiging wordt verwacht in maart 2021; een maand eerder dan gebruikelijk.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel