"Google Pixel 6a heeft Tensor chipset en bekende camera"


Drie maanden na de lancering van de Google Pixel 5a, beginnen de geruchten over de Pixel 6a al binnen te stromen. Waar eerdere geruchten nog spraken over een Snapdragon-processor, zijn er nu nieuwe geruchten die dit tegenspreken.

Want volgens bronnen dicht bij 9to5Google krijgt de Google Pixel 6a gewoon dezelfde chipset als te vinden in de Pixel 6 en Pixel 6 Pro: Google Tensor. En de camera is ook een oude bekende van ons.

Google Pixel 6a in het zwart
De Pixel 6a in het zwart

Naar verluidt gaat het om dezelfde 12,2 megapixel camera als in de Pixel 5; de Sony IMX363. Google gebruikt deze camerasensor al sinds de Pixel 3 en hij blijkt prima in staat om goede foto's te maken. Zeker in combinatie met Google's slimme HDR-algoritme. En de Tensor-processor kan daar prima en moeiteloos mee omgaan.

Tensor specifieke functies

Dat Google de Tensor-processor ook gebruikt in de Pixel 6a is niet vreemd. Waarom zou het niet? Ze hebben veel tijd, energie en geld geïnvesteerd om een eigen processor te ontwikkelen en dan gebruik je die het liefst zo veel mogelijk. Dat betekent automatisch ook dat de Pixel 6a net zo krachtig is als de Pixel 6 en 6 Pro. Misschien krijgt het instapmodel Pixel echter minder RAM-geheugen.

Dankzij de toepassing van Tensor verwachten we dat exclusieve Pixel-functies zoals Magic Eraser, Face Unblur en Motion Mode ook naar de 6a zullen komen. Eerder vrijgegeven afbeeldingen lieten al zien dat de 6a grotendeels lijkt op de andere modellen uit de Pixel 6-serie. Zo zullen we aan de achterkant ook hier een camerabalk aantreffen. Met 6,2 inch zal het toestel alleen iets kleiner zijn.

Afbeelding: 91mobiles


Prijsvergelijker Google Pixel 6a
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
Charcoal Black
€ 285,99 € 285,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 6a


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel