Foto's tonen OnePlus 9 met vernieuwde camera


Crisis of niet, OnePlus werkt hard aan zijn volgende generatie vlaggenschip. Foto's van deze OnePlus 9 bereiken ons nu en bevestigen dat de camera aan de achterkant van de telefoon enkele serieuze veranderingen ondergaat.

OnePlus telefoons blinken uit in hun schermen, snelheid en scherpe prijs. En hoewel de camera's goed zijn, hebben ze nooit de absolute top bereikt. Daar wil OnePlus met de aankomende OnePlus 9 misschien wel wat aan doen. Want in plaats van meer, neemt OnePlus nu genoegen met betere camera's. Zo hebben de vier camerasensoren van de 8T plaatsgemaakt voor in ieder geval 2 grotere sensoren.

OnePlus 9 hands-on foto's
Voor- en achterkant van de OnePlus 9

Overigens lijkt de OnePlus 9 in ieder geval 3 camera's te hebben, want onder de 2 grote sensoren zien we een kleinere opening. Tot nu toe paste OnePlus een groothoek-, ultra-groothoek- en macrocamera toe, een aparte zoomlens blijft exclusief voor de Pro-versie. Of hetzelfde verhaal geldt voor de OnePlus 9 en 9 Pro is nog maar de vraag. Dat OnePlus zich meer op de camera wil richten, blijkt wel uit de 'UltraShot'-opdruk op de cameramodule.

UltraShot

Tot nu toe gebruikte OnePlus alleen de term 'UltraShot' voor zijn HDR-algoritme, maar drukte de naam nooit op de behuizing. Natuurlijk kan OnePlus er uiteindelijk altijd voor kiezen om de naam weg te laten op het eindproduct. Veel andere verschillen met zijn voorganger lijken er niet te zijn . Zo heeft de voorkant nog steeds een randloos scherm met punch-hole. Een belangrijk verschil zal de processor zijn. De OnePlus 9 maakt hoogstwaarschijnlijk gebruik van Qualcomm's nieuwe Snapdragon 888-processor met 5G-ondersteuning. Een aankondiging wordt ergens in maart 2020 verwacht, een maand eerder dan gebruikelijk.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel