"Samsung Galaxy S21 krijgt betere vingerafdrukscanner"


We hebben al afbeeldingen van de Galaxy S21, we hebben al specificaties van de S21, maar tot nu toe weten we nog niet echt hoe de S21 verschilt van zijn voorganger. Grotendeels omdat de specs vrij gelijkaardig zijn. Een van de belangrijkste veranderingen waar Samsung echter de nadruk op wil leggen is de vingerafdrukscanner.

Dat is althans wat @UniverseIce denkt. Hij of zij denkt dat de vingerafdrukscanner op de S21 bijna 2x zo groot is. Bovendien is de snelheid ervan verbeterd. Een korte tik zou voldoende moeten zijn om je vingerafdruk succesvol te scannen. Tot nu toe waren vingerafdrukscanners in beeldschermen iets trager dan fysieke scanners die meestal op de achterkant zitten.

Samsung ultrasone vingerafdrukscanner
Vingerafdrukherkenning op een telefoon

Naar verluidt gebruikt Samsung nog steeds een ultrasone scanner die werkt door geluidsgolven uit te zenden. Sommige andere fabrikanten gebruiken optische scanners die met licht werken. De ultrasone scanners werken meestal wat beter omdat ze geen last hebben van natte of vette vingers. Het nadeel is echter dat ze wat duurder zijn en niet met elke screenprotector werken, vooral niet met dikkere glazen screenprotectors. In vergelijking met optische scanners zijn ze ook wat trager, maar Samsung lijkt dat probleem te hebben opgelost.

14 januari

Volgens de laatste geruchten zal Samsung op 14 januari de Galaxy S21 aankondigen, hoogstwaarschijnlijk samen met de S21+ en S21 Ultra. Dit trio krijgt een nieuwe camera-indeling aan de achterkant, maar zijn verder op papier erg vergelijkbaar met de huidige generatie vlaggenschepen. Hoewel de snellere vingerafdrukscanner een verschil kan zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel