Betaalbare Nokia 5.4 aangekondigd met punch-hole display en Quad Camera


HMD Global, de maker van Nokia telefoons, heeft een nieuw model in de 5-serie aangekondigd; de Nokia 5.4. Het is een goedkope smartphone met vier camera's aan de achterkant, een vrij grote batterij binnenin en met langdurige Android-updates.

De Nokia 5.4 is voorzien van een 6,39-inch HD+ Punch Hole Display. Dit betekent dat er in de bovenhoek een punch-hole zit voor de 16MP selfie camera. Het is pas het derde Nokia-model met zo'n punch-hole; in de 5.3 werd nog gebruik gemaakt van een inkeping. Deze oplossing wordt echter steeds meer als ouderwets gezien.

Nokia 5.4 in paars 'Dusk'
De Nokia 5.4 in paars

Voor een telefoon met een adviesprijs van €199 heeft de 5.4 een verrassend aantal van 4 camera's aan de achterkant. Dit zijn een 48MP hoofdcamera, 5MP ultra groothoek, 2MP diepte en een 2MP macro camera. De lenzen zijn van Zeiss en er zijn extra videofuncties om cinematische effecten toe te voegen. De batterij heeft een capaciteit van 4000 mAh en dat is fors maar de Moto G8 Power heeft met 5000 mAh aanzienlijk meer. Toch geeft HMD Global aan dat de batterijduur 2 dagen is.

Nokia 5.4 specificaties

Binnenin is een Snapdragon 662-processor met 4GB RAM-geheugen te vinden met keuze uit 64 of 128GB aan opslaggeheugen. Er is ook een 6/128GB versie maar die wordt niet overal verkocht. Deze processor is niet erg krachtig dus we hebben het hier over een bescheiden middenklasse telefoon. Ook jammer is de schermresolutie, die niet hoger komt dan HD+ van 720 bij 1560 pixels. Verwacht de Nokia 5.4 rond half januari in de winkels. Verwachte kleuren zijn Polar Night (blauw) en Dusk (paars).


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel