Officiële renders tonen alle kleuren van de Samsung Galaxy S24


We hadden al persrenders gezien van de hele S24-serie, maar nog niet van de afzonderlijke toestellen. Die van de Galaxy S24 zijn vandaag gepubliceerd in alle toekomstige kleurenversies.

De Galaxy S24 renders verschenen op Android Headlines. We zien het toekomstige vlaggenschip van alle kanten en in alle kleuren. Het zijn 'Onyx Black', 'Cobalt Violet', 'Marble Gray' en 'Amber Yellow'.

Render van de Samsung Galaxy S24 van alle kanten en in alle kleuren.
Render die de S24 vanuit alle hoeken en in alle kleuren laat zien

Het lek van vandaag brengt ons naast afbeeldingen ook specificaties. Veel daarvan zijn elders al genoemd, maar sommige zijn nieuw, zoals het beeldscherm met een adaptieve verversingssnelheid tussen 48 en 120 Hz en een maximale piekhelderheid van 2.500 nits. Hiervoor gebruikt Samsung zijn nieuwe M13 OLED-paneel.

Twee verschillende processors

Zoals inmiddels bekend is, komt de Samsung Galaxy S24 uit in twee varianten. De ene heeft een Exynos 2400 processor bedoeld voor verkoop in de EU en een versie met de Snapdragon 8 Gen 3 processor voor verkoop in de VS. Helaas geldt dit ook voor de S24+, waarvan eerder het gerucht ging dat Europa alleen de versie met Snapdragon zou krijgen.

Voor- en achterkant van Samsung Galaxy S24 in Amber Yellow.
Niet 'Gold' maar 'Amber Yellow'

De camera's van S24 blijven grotendeels ongewijzigd. Qua specificaties dan. De primaire camera heeft naar verwachting een 50MP sensor, de ultra-groothoekcamera heeft naar verwachting een 10MP sensor en hetzelfde aantal megapixels gaat naar de telelens met 3x zoom. De S23 had een 12MP ultragroothoek. Verandering wordt dan ook verwacht vanuit de software. One UI 6.1 zou volgens de geruchten vol zitten met nieuwe AI-functies.

Iets grotere batterij, nog steeds relatief klein

De accucapaciteit van de S24 zal volgens Android Headlines naar verwachting 4000 mAh zijn. Dat klinkt klein voor vlaggenschipstandaarden, maar het is 100 mAh meer dan in de Galaxy S23. Helaas verandert er niets op het gebied van laadsnelheden. Hij loopt tot 25 watt achter op de rest.

Samsung Galaxy S24 breekt cover.
S24 krijgt nu platte zijkanten

Samsung kondigt de Galaxy S24-serie begin 2024 aan. Verwacht naast de vier bovenstaande kleuren dezelfde prijs als vorig jaar. Dat moet klanten overtuigen om er een aan te schaffen in tijden van torenhoge inflatie.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel