"Samsung Galaxy S24-serie kan objecten uit video wissen"

AI-functie maakt deel uit van One UI 6.1


Het wordt steeds duidelijker met welke AI-functies de toekomstige Galaxy S24-serie zal worden uitgerust. Naast een aantal functies die we elders al hebben gezien, zullen er ook een aantal exclusieve videofuncties worden toegevoegd. Een daarvan is de mogelijkheid om ongewenste objecten uit video's te wissen. Iets wat bij foto's inmiddels al gemeengo

Je bent misschien wel bekend met photobombing, ook wel bekend als opzettelijk in iemands foto gaan staan. Het is tegenwoordig niet zo moeilijk om het achteraf te herstellen. Hiervoor heeft Google eerder Image Eraser uitgebracht, waarmee je ongewenste objecten of mensen uit een foto kunt wissen. Iets soortgelijks voor video bestaat nog niet, maar de S24 kan daar verandering in brengen.

Nieuwe functies van Samsung's One UI 6.1-versie verwacht voor de Samsung Galaxy S24-serie.
Overzicht van AI-functie in One UI 6.1 (klik om te vergroten)

Want volgens een bericht van @BennettBuhner krijgt de aankomende S24-serie, bestaande uit de Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra, een functie die dit mogelijk maakt. Volgens de uitleg zal het mogelijk zijn om een object te selecteren waarna het, dankzij AI, uit de hele opname wordt verwijderd.

One UI 6.1

De functie zal deel uitmaken van One UI versie 6.1, de gebruikersinterface die Samsung gebruikt bovenop Android. Deze versie draait om AI, oftewel kunstmatige intelligentie. Een andere videofunctie die gebruik maakt van AI wordt gebruikt om de videokwaliteit te verbeteren. Instellingen zoals belichting, korreligheid en stabiliteit worden bijvoorbeeld verbeterd. Het is nog onbekend of dit op het apparaat zelf gebeurt of dat video's eerst naar de cloud worden gestuurd.

One UI 6.1 - The Power Of AI

Volgens de post van @BennettBuhner lezen we verder dat we foto's achteraf kunnen vergroten door AI de rest te laten invullen. Welke opmerkelijke resultaten dit oplevert, zal tijdens de presentatie worden onthuld. AI kan ook spraak herkennen en telefoongesprekken achteraf samenvatten. Het zal ook in staat zijn om de hoofdpunten van een grote tekst weer te geven.

Onverpakt 2024

Alles zal duidelijk worden zodra Samsung zijn beroemde Unpacked-evenement houdt. Om dat te laten gebeuren, moet het het eerst aankondigen. Tot nu toe heeft Samsung dat nog niet gedaan. Naar verwachting houdt Samsung dit evenement op woensdag 17 januari 2024, maar alles is mogelijk totdat we een uitnodiging ontvangen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel