Honor X8b is goedkope iPhone 15-kloon met eigen Dynamic Island


Honor heeft de X8b aangekondigd. Het toestel valt niet op door zijn extreem dunne behuizing van 6,78 millimeter, stijlvolle groene cover of zelfs zijn 108MP primaire camera. Nee, het is de pilvormige selfiecamera van 50MP met de naam Magic Capsule. Net als Apple's Dynamic Island wordt deze geleverd met bijbehorende animaties.

Honor noemt de pilvormige uitsparing aan de voorkant van de X8b de "Magic Capsule". Volgens Honor toont deze real-time extra app-informatie. Honor's korte demo toont een countdown timer en een wekker. Of Honor meer van zijn apps compatibel maakt of dat ontwikkelaars het kunnen gebruiken voor hun apps is nog onbekend.

Honor met een X8b die er ongeveer hetzelfde uitziet
Honor met de nieuwe, maar vertrouwd uitziende X8b

De grote uitsparing aan de voorkant is niet alleen voor de 50MP portretcamera. Er zit ook een selfie-flitser in die zacht licht verlicht voor natuurlijk ogende selfies. Een 108MP primaire camera aan de achterkant voegt veel details toe aan foto's. Er is ook een 5MP groothoekcamera en een 2MP dieptecamera. De blikvanger is het 6,7-inch AMOLED-scherm dat 2000 nits helder schijnt.

Extra dun met gevolgen

De behuizing is opvallend dun, met slechts 6,78 millimeter. Daardoor was er geen ruimte voor een batterij groter dan 4500 mAh. Snelladen is mogelijk tot 35 watt en er is opslaggeheugen beschikbaar in 128, 256 en zelfs 512 GB versies. Verwacht drie kleuren: Titanium Silver, Midnight Black en Glamourous Green. Die laatste is de enige met een motief op de achterkant.

Belangrijkste kenmerken Honor X8b

Prijs Honor X8b opvragen

Honor gebruikt de Snapdragon 680 voor de Honor X8b. Die chipset wordt geleverd zonder 5G-ondersteuning, wat betekent dat de X8b waarschijnlijk niet in elk land verkocht zal worden. Waar het toestel wel te koop is, zal de vraagprijs rond de 200 euro liggen. Niet slecht voor een iPhone 15-kloon.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel