Waterdichte Xiaomi 13 en 13 Pro met Leica-camera officieel


Xiaomi heeft officieel de Xiaomi 13 en 13 Pro onthuld. Beide vlaggenschepen maken gebruik van Qualcomm's nieuwste chipset, de Snapdragon 8 Gen 2. Ook hebben beide telefoons diverse cameraverbeteringen die mogelijk zijn gemaakt met behulp van Leica en zijn ze voor het eerst officieel waterdicht.

Xiaomi zou op 1 december de Xiaomi 13 en 13 Pro aankondigen, maar die lancering werd op het laatste moment afgeblazen. Toch wist het bedrijf beide smartphones in 2022 nog te onthullen, maar voorlopig alleen in China.

Xiaomi 13 in Far Mountain Blue met Leica-camera.
De Xiaomi 13 met Leica camera

De Xiaomi 13 is een 6,36" grote smartphone met een drievoudig camerasysteem aan de achterkant, in een waterdichte IP68-behuizing en met een 67W snellaadbatterij. De camera bestaat uit een primaire camera met een 50MP Sony-camerasensor en een Leica-lens. Deze combinatie moet zorgen voor scherpe beelden zonder vervorming, weinig ruis en veel lichtinvoer. Ook aanwezig is een 12MP ultra-groothoek en een 10MP telelens voor 75mm optische zoom. Daarnaast zijn beide camera's voorzien van een Leica lens.

Leica samenwerking

We zien daarom ook de Leica branding op de cameramodule. Het Duitse bedrijf heeft aangepaste filters gemaakt, waaronder Leica Vivid en Leica Classic. Deze beelden zijn dit jaar op een iets groter scherm te bekijken. De Xiaomi 13 heeft een 6,36-inch AMOLED groot paneel met vloeiende 120Hz, heldere 1900 nits, en kleurrijke Dolby Vision weergave. Binnenin vond Xiaomi ruimte voor een 4500 mAh batterij met ondersteuning voor maximaal 67W snel opladen en 50W draadloos. Volgens Xiaomi kun je een lege batterij volledig opladen in respectievelijk 38 en 48 minuten.

IP68 waterdichte Xiaomi 13 Pro in een groene afwerking.
De Xiaomi 13 Pro is eindelijk waterdicht

Xiaomi 13 Pro

Als dat niet uitgebreid genoeg is naar je zin, heeft Xiaomi ook de 13 Pro uitgebracht. Deze heeft een nog groter 6,73-inch display met een nog hogere 2K-resolutie, een nog grotere 4820 mAh batterij, een grotere 1-inch camerasensor, drie 50MP camera's en met nog sneller 120W opladen. Beide 13-serie smartphones zullen eerst beschikbaar zijn in China. Een wereldwijde lancering zou snel moeten volgen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel