Oppo onthult twee nieuwe foldables; Find N2 en N2 Flip


Oppo heeft tijdens de INNO DAY 2022 twee nieuwe foldables aangekondigd. De Find N2 opent horizontaal als een boek, terwijl de Find N2 Flip verticaal opent. Beide telefoons zullen eerst in China worden verkocht, maar moeten uiteindelijk ook elders worden uitgebracht.

Dit is al de tweede generatie foldables van Oppo. De Find N2 volgt de Find N uit 2021 op. Het is een horizontaal te openen foldable, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Z Fold 4. Alleen is de Find N2 minder hoog en dus compacter.

De drie kleuren van de Oppo Find N2 opvouwbare telefoon .
De Oppo Find N2 in de kleuren Cloud White, Plain Black en Pine Green

Compact of niet, binnenin vinden we nog steeds een 7,1-inch groot scherm. Het heeft een resolutie van 1920 bij 1792 pixels, waardoor het een relatief vierkante verhouding van 15:14 heeft. Buiten op de Find N2 monteerde Oppo een 5,54-inch scherm met een FHD+ resolutie. Beide schermen hebben een maximale schermverversing van 120Hz, maar alleen het binnenscherm kan dat terugdraaien naar 1Hz.

Oppo Find N2

Door zijn iets kleinere voetafdruk weegt de Oppo Find N2 233 gram (lederen versie) en is daarmee lichter dan de 263 gram wegende Samsung Fold 4. Aan de andere kant is de Oppo niet waterdicht. Ook kan hij niet worden bediend met een stylus. Wel is de schermvouw minder zichtbaar en gaat het opladen van de batterij veel sneller.

Oppo Find N2 Flip

Nieuw in Oppo's opvouwbare aanbod is de Find N2 Flip. Deze verticaal te openen telefoon lijkt de directe concurrent van de Samsung Galaxy Z Flip 4. Direct valt op dat het buitenscherm van de N2 Flip veel groter is: 3,26 inch tegenover 1,1 inch van de Samsung.

Oppo Find N2 Flip in Black and Purple.
En de Oppo Find N2 Flip in zwart en paars

Een verschil tussen de twee foldables van Oppo is de ingebouwde processor. Voor de Find N2 gebruikt Oppo een Snapdragon 8+ Gen 1 van Qualcomm, terwijl in de Find N2 Flip een Dimensity 9000+ van MediaTek zit.

Wereldwijde lancering Find N2-serie

Hoewel de Oppo Find N nooit buiten China is uitgebracht, zal deze Find N2-serie naar verwachting ook elders worden verkocht. Het is de bedoeling dat dit ergens begin 2023 gebeurt. Wie er nu al een wil bezitten, zal naar China moeten. Daar zijn beide telefoons direct verkrijgbaar. De exacte prijzen zijn nog niet bekend.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel