Lancering Xiaomi 13 op laatste moment uitgesteld


Xiaomi heeft de lancering van zijn Mi 13-serie, die gepland stond voor 1 december, op het laatste moment uitgesteld. Dat maakte het bedrijf bekend via het sociale mediaplatform Weibo.

Xiaomi heeft geen reden gegeven. Wel hoopt het bedrijf een nieuwe lanceerdatum voor de Xiaomi 13 aan te kondigen. Xiaomi zou op 1 december de Mi 13-serie voor de Chinese markt aankondigen, samen met enkele andere producten.

Xiaomi Weibo post over uitstel lancering Xiaomi 13.

De blogpost op Weibo luidt: "Beste gebruikers en vrienden, het spijt ons u te moeten informeren dat de lancering van de nieuwe Mi 13-serie is uitgesteld. We zullen u op de hoogte brengen zodra een nieuwe lanceerdatum is bevestigd. Bedankt voor uw begrip en steun".

Onbekende reden

.
Het is speculeren waarom de lancering is uitgesteld. Misschien hebben de Covid-protesten iets te maken met het uitstel. Vanwege het strenge Zero Covid-beleid zijn sommige fabrieken momenteel gesloten en is er onrust uitgebroken onder werknemers en bewoners. Het uitstel zou ook kunnen zijn uit respect voor het overlijden van de voormalige Chinese president Jiang Zemin.

Xiaomi is al geruime tijd bezig met het opbouwen van een hype rond de 13-serie. De serie wordt eindelijk waterdicht, en de Xiaomi 13 Pro krijgt naar verluidt een 1-inch camerasensor.


Prijsvergelijker Xiaomi 13
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
MediaMarkt
8 GB White
€ 999,00 € 999,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Xiaomi 13


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel