Samsung Galaxy A32 laat zich zien met nieuwe achtercover


We hebben beelden die voor de eerste keer de Samsung Galaxy A32 laten zien. Waarschijnlijk een goedkope smartphone met instapspecificaties. De voorkant van de A32 lijkt sterk op die van zijn voorganger, maar de achterkant niet. Samsung lijkt iets totaal nieuws te proberen.

Onderstaande afbeelding is afkomstig van Onleaks die, zoals we inmiddels weten, dit soort renders vaak publiceert. Hij doet dit door gebruik te maken van fabriekstekeningen, zogenaamde CAD-renders die ook afmetingen bevatten. We weten dus niet alleen hoe de Galaxy A32 eruit komt te zien, maar ook hoe groot hij is.

Samsung Galaxy A32
De Samsung Galaxy A32 in het wit

Met een lengte van 164,2 millimeter belooft de A32 een stukje groter te worden dan zijn voorganger; de A31. Het is dan ook niet vreemd dat @Onleaks denkt dat de schermgrootte iets zal toenemen. Het Infinity-V Display zal waarschijnlijk 6,5 inch groot worden. Dat betekent ook dat de vorm van de inkeping een V-vorm zal krijgen in plaats van de U-vorm bij zijn voorganger. De inkeping is daardoor iets minder diep en neemt waarschijnlijk een kleinere hap uit het scherm. De ruimtebesparende Infinity-O schermen met de ronde inkeping blijven exclusief voor de iets duurdere Galaxy A5x modellen en hoger.

Vernieuwde achterkant

Toch is het grootste verschil aan de achterkant te vinden. In plaats van de camera's op een soort eilandje te plaatsen zwemmen ze allemaal apart. Het ziet er op het eerste gezicht een beetje rommelig uit. Het doet ons denken aan vroeger, toen camera's niet uitstaken en gelijk met de achterkant zaten. Dit voorkomt wiebelen op een tafel, wat tegenwoordig heel gebruikelijk is. Het feit dat Samsung deze weg weer inslaat, betekent dat we deze lay-out wellicht vaker zullen zien.

Samsung Galaxy A32 hoeken
Vernieuwde achterkant voor de Galaxy A32

Uit de foto's maken we verder op dat er 3 camera's zijn met een flitser en een nog onbekende sensor. Aan de onderkant zit een USB-C poort met een 3,5mm hoofdtelefoon ingang. De aan/uit-knop zit aan de rechterkant en daar vinden we ook de volumeknoppen. De linkerkant is vrij van knoppen maar herbergt de simkaart. Wanneer de Samsung Galaxy A32 officieel wordt gemaakt is niet bekend.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel