Samsung bevestigt lanceerdatum Galaxy S24-serie


Samsung heeft uitnodigingen verstuurd voor een Galaxy Unpacked evenement. Dit evenement wordt waarschijnlijk gebruikt om de Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra te lanceren. Galaxy Unpacked 2024 heeft als slogan "Galaxy AI is coming."

De datum 17 januari 2024 is al meerdere keren genoemd. Samsung bevestigt het nu. De livestream begint om 19:00 Central European Time en kan online worden bekeken. Op basis van eerdere ervaringen is dit ook het moment waarop de NDA afloopt en kun je elders reviews lezen, dus het heeft niet veel zin om de presentatie dapper uit te zitten.

Bijna alles over de S24, S24+ en S24 Ultra is al uitgelekt. Dit omvat het ontwerp en de specificaties, functies en prijzen. Zelfs de datum van deze Galaxy Unpacked is al genoemd. Meerdere keren zelfs.

Galaxy AI

Volgens Samsung moeten we ons voorbereiden op het Galaxy AI-tijdperk. "Ontketen volledig nieuwe niveaus van creativiteit, productiviteit en mogelijkheden - te beginnen met het belangrijkste apparaat in je leven: je smartphone."

Galaxy AI komt eraan
Maak je klaar voor het tijdperk van Galaxy AI

Eén UI 6.1

Het idee dat de nieuwe S24-serie uitgebreid gebruikmaakt van AI-functies werd eerder ook al geopperd. Hieronder vallen functies zoals het automatisch vertalen van berichten en spraak en het verwijderen van ongewenste objecten of mensen uit video. Deze AI-functies zullen deel uitmaken van de eveneens aangekondigde One UI 6.1.

Route van Apple Park Cupertino naar SAP Center in San Jose.
Apple medewerkers kunnen in 13 minuten bij het SAP Center in San Jose zijn

Samsung gaat de Galaxy S24, de Galaxy S24 Plus en de Galaxy S24 Ultra aankondigen in de achtertuin van aartsrivaal Apple. We gaan naar San Jose, Californië. Dat is 15 minuten rijden van Cupertino, waar het hoofdkantoor van Apple is gevestigd. Beide steden maken deel uit van Santa Clara County en zijn samengesmolten in een gebied dat ook wel Silicon Valley wordt genoemd. Dit komt door de vele techbedrijven die er zijn gevestigd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel