Samsung toont 'Zoom met Galaxy AI'-demo van S24-serie


Samsung heeft een teaser getoond van een zoomfunctie die bedoeld is voor de Galaxy S24-serie. Twee video's tonen enkele videofuncties die op dit moment nog niet mogelijk zijn.

In één video zoomen we in op een luchtballon. Het zoomniveau lijkt echter groter te zijn dan wat momenteel mogelijk is met Galaxy S23 Ultra. De vraag is nu of de S24 Ultra in staat zal zijn om verder in te zoomen of dat kunstmatige intelligentie zal worden gebruikt om beelden te "verzinnen".

Zoom met Galaxy AI heteluchtballon teaser

Aan het einde van de video is te lezen "Zoom met Galaxy AI komt eraan". Een mogelijkheid is dat de verschillende lenzen van de S24 Ultra worden gecombineerd en AI wordt gebruikt om de kwaliteit op te schalen of in te vullen. Dit doet denken aan de Space Zoom-functie waarmee eerdere Ultra-modellen zijn uitgerust. Wie met die functie de maan fotografeert, krijgt haarscherpe foto's van de maan. Niet omdat de camera zo goed is, maar omdat er een bestaand beeld van de maan over de foto wordt geprojecteerd.

Zoom met Galaxy AI

In een andere teaser zien we een vrouw die een teddybeer metershoog vergroot met een knijpgebaar. Zonder de kwaliteit te verminderen en inclusief bewegingen. Of dit straks ook mogelijk is op de Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra is nog maar de vraag. We weten ook niet of dit alleen achteraf kan of tijdens het fotograferen. En of het beperkt is tot foto's of ook video's.

Zoom met Galaxy AI knuffeldier teaser

Samsung zal de Galaxy S24-serie aankondigen tijdens Galaxy Unpacked op 17 januari 2024, vanaf 19:00 uur Centraal Europese Tijd. Dit evenement is online te volgen op het YouTube-kanaal van Samsung. De drie S24-modellen zullen naar verwachting snel na de aankondiging beschikbaar zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel