Samsung lanceert OS-updates voor 7 jaar, te beginnen met Galaxy S24-serie


Het wordt tegenwoordig een stuk interessanter om een Galaxy-telefoon te kopen. Samsung belooft 7 jaar lang beveiligingsupdates en Android-upgrades aan te bieden voor bepaalde Galaxy-telefoons. De eersten die zo lang een onderhoudsbeurt krijgen zijn de S24, S24+ en S24 Ultra.

Samsung evenaart de belofte van Google om zeven jaar lang updates en upgrades uit te brengen voor zijn Pixel-lijn. Dat Galaxy-telefoons voor dezelfde periode worden onderhouden, is goed nieuws voor de markt en de planeet. Een telefoon is dus niet verouderd wanneer zijn softwareondersteuning eindigt.

Samsung belooft zeven jaar beveiligingsupdates en 7 generaties OS-updates.
Zeven jaar beveiligingsupdates en OS-updates

Samsung begint zijn belofte van 7 jaar softwareondersteuning vanaf de Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra. De belofte omvat zeven generaties Android OS-updates en zeven jaar beveiligingsupdates. Samsung schrijft in de kleine lettertjes dat het de beschikbaarheid en timing per model en markt laat verschillen.

UL ECOLOGO-gecertificeerd

We weten niet precies welke toekomstige andere Galaxy-telefoons ook de belofte van 7 jaar krijgen, maar het lijkt erop dat Samsung hiervoor alleen de topmodellen in gedachten heeft. Dit zijn onder andere Galaxy S- en Z-modellen. Eerder had Samsung beloofd om geselecteerde Galaxy-modellen 4-jaar updates te geven.

Samsung Galaxy S24 Ultra bevat 100% Gerecyclede zeldzame aardmetalen.
De luidspreker van de S24 Ultra bevat 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen

Een andere manier waarop Samsung de planeet probeert te helpen is door gerecyclede materialen te gebruiken. De S24-serie maakt bijvoorbeeld gebruik van gerecycled kobalt, zeldzame aardelementen, staal en thermoplastisch polyurethaan (TPU). De S24 Ultra bevat minstens 50% gerecycled kobalt en 100% zeldzame aardmetalen. Alle apparaten hebben UL ECOLOGO-certificering.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel