"Samsung Galaxy Z Fold 5 heeft een kreukvrij display"


Samsungs plannen voor de volgende Galaxy Z Fold zijn om de zichtbaarheid van de vouw te minimaliseren, de camera's te verbeteren en een S Pen te integreren. Om een naadloos scherm te krijgen, wil Samsung een nieuw type scharnier toepassen. En dat brengt meer voordelen met zich mee dan alleen een niet-zichtbare vouw.

Als u een gevouwen Z Fold 4 van onderaf bekijkt, ziet u dat de twee helften niet vlak op elkaar liggen. De Z Fold 5 sluit wel vlak, en dat komt door het gebruik van een nieuw scharnier. Sommige concurrenten gebruiken dit waterdruppelvormige scharnier ook, maar Samsung heeft nu zijn eigen scharnier.

Koreaans patent dat Samsungs halterscharnierontwerp voor de Fold 5 toont.
Eerder toegewezen octrooi voor een waterdruppelscharnier

Dit zogenaamde Dumbbell Hinge zorgt voor een vrijwel glad scherm zodra het is uitgeklapt, aldus The Pixel. Ze verwachten nog steeds een schermdiagonaal van 7,6 inch, maar de afmetingen veranderen. Verwacht dus een langere en minder brede telefoon, waarmee de weg die de Fold 4 heeft afgelegd, wordt omgekeerd.

Verbeterde camera's

Een ander punt waar Samsung zich op wil richten is een verbeterde camera. De resolutie gaat omhoog van 50 naar 108 megapixels, wat de prestaties in lijn moet brengen met de huidige vlaggenschepen. Iets wat momenteel niet het geval is. Ook de zoomcamera krijgt een upgrade, namelijk een 64MP sensor met 2x optische zoom. Vreemd genoeg is dat minder dan de huidige 3x.

Verwachte afmetingen van de Samsung Galaxy Z Fold 5 vergeleken met de Fold 4

Geïntegreerde S Pen

Samsung zou ruimte hebben gevonden voor een S Pen. Nu de Note-serie weg is, vind je momenteel alleen een geïntegreerde pen op de S22 Ultra. De huidige Fold kan ook overweg met peninvoer, maar biedt nog geen plek om de pen op te bergen. Wel is er een apart hoesje beschikbaar, wat een toch al groot toestel nog groter maakt.

Er gaan al langer geruchten dat de Fold een geïntegreerde S Pen zal hebben. Samsung zou ermee geëxperimenteerd hebben tijdens de ontwikkeling van de Fold 4, maar heeft het uiteindelijk opgegeven. Samsung heeft nog wat tijd om een definitieve beslissing te nemen. De Fold 5 wordt pas in de herfst van 2023 verwacht.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel