Samsung Galaxy Z Fold 6 wordt mogelijk gemaakt van titanium


De eerste afbeeldingen van de Samsung Galaxy Z Fold 6 zijn al binnen, maar er ontbreken nog heel wat details. Eén daarvan kunnen we vandaag misschien onthullen en dat is van welk materiaal het toestel is gemaakt.

Titanium is de laatste tijd erg populair onder telefoonfabrikanten. Apple stopte het in de iPhone 15 Pro en Pro Max, Samsung volgde met de S24 Ultra waarna Xiaomi zich aansloot met de Xiaomi 14 Pro.

Oude Nokia slider
Nokia gebruikte ook titanium in zijn telefoons

Veel eerder experimenteerde Nokia echter ook al met titanium. We vonden het voornamelijk in de buitenbehuizing, niet in het frame. De eerste keer dat een fabrikant een titanium frame gebruikte, was Essential met de Essential Phone. Die telefoon bleek zijn tijd ver vooruit en het duurde even voordat anderen volgden.

Lichtgewicht titanium

De eerste volgende titanium telefoon belooft dus de Samsung Galaxy Z Fold 6 te worden. Dat beweerde Revegnus op X. Titanium is naast stevig ook heel licht. Iets wat de Fold 6 allebei zou kunnen gebruiken.

Of de Galaxy Fold 6 inderdaad deels van titanium zal worden gemaakt, valt nog te bezien. Samsung kondigt zijn nieuwe foldables meestal in de herfst aan. Er gaan echter geruchten dat dit moment wordt vervroegd. Dat zou betekenen dat zowel de Fold 6 als Flip 6 al in juli uitkomen.

Ontvang een e-mail wanneer de Samsung Galaxy Z Fold 6 verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel