Android-fabrikanten negeren satellietcommunicatie, Pixel 9 schiet te hulp


In 2022 bracht Apple de iPhone 14 uit met Satellite SOS, een extra manier om via satellieten hulp in te roepen op plaatsen zonder netwerkdekking. Het heeft al verschillende levens gered. Ondanks geruchten hebben grote Android-fabrikanten dit voorbeeld niet gevolgd. Google wil daar verandering in brengen, te beginnen met de Pixel 9.

Voor iedereen die de natuur intrekt, lange wandelingen maakt of bergen beklimt, kan het versturen van een bericht tijdens een noodgeval heel nuttig zijn. Levensreddend zelfs. Sommige landen hebben bijna landelijke netwerkdekking, maar andere niet. Dan kun je een beroep doen op satellieten. Bijvoorbeeld met een iPhone 14 of nieuwer.

Schermafbeeldingen van Google Satellite SOS in actie

Apple's "Emergency SOS" heeft al een man gered die met zijn auto in een ravijn was gereden, verloren bergbeklimmers in de Alpen gevonden en een gezin gered dat in het Mt. Hood National Forest aan het wandelen was en vast was komen te zitten door slecht weer. Dit zou genoeg reden moeten zijn voor Android-fabrikanten om iets soortgelijks te ontwikkelen, maar het mocht niet baten.

Pixel 9 met satelliet SOS

En dus pakt Google die rol op met de aankomende Pixel 9. We wisten al, dankzij screenshots, dat satellietondersteuning beschikbaar zou zijn voor Android 15, dus nu horen we dat de Pixel 9-serie de eerste zal zijn die het ondersteunt.

Google Satellite Emergy SOS in actie screenshots deel 2

Deze functie is mogelijk dankzij de Samsung Exynos Modem 5400, een chip die satellietcommunicatie ondersteunt. De werking van de dienst lijkt op die van Apple. Een instructie op het scherm helpt je om je telefoon op de dichtstbijzijnde satelliet te richten.

Ontvang een e-mail wanneer de Google Pixel 9 verkrijgbaar is

Google zal naar verwachting pas in de herfst van 2024 de Pixel 9 met satellietcommunicatie aankondigen. Dit zal dan gelijktijdig gebeuren met de lancering van Android 15.

Bron: @google_nws (Telegram)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel