Apple verwijdert naar verwachting de mute-knop op de iPhone 15 Pro


Eerder ging het gerucht dat Apple met de introductie van de iPhone 15 Pro zou overstappen van fysieke naar virtuele knoppen. Maar dat betekent ook het einde van de beroemde mute-knop die al sinds de eerste iPhone bestaat. De knop staat ook bekend als de Ring/Silent-schakelaar.

Je hoeft niet diep in een menu te duiken om een iPhone op mute te zetten. In plaats daarvan draai je de schakelaar opzij, en hij maakt geen geluid meer. Eenvoudiger kan niet. Toch denkt Apple daar anders over, want op de iPhone 15 Pro ontbreekt die knop. En dat is niet het enige, want geen enkele knop is wat het lijkt.

Steve Jobs toont de 1e generatie iPhone tijdens een keynote in 2007 met de mute-knop.
De mute-knop bestaat al sinds de allereerste iPhone

Het is Apple niet vreemd om dingen weg te laten die er al lang zijn. Te beginnen met de homeknop, de koptelefoonaansluiting, een oplader in de doos en, in sommige landen, zelfs de simkaartsleuf. En vanaf de iPhone 15 Pro krijg je geen knoppen meer om in te drukken. In plaats daarvan worden alle knoppen aan de zijkant vervangen door virtuele knoppen, net als het Force Touch-trackpad, dat een fysieke knop simuleert met behulp van een vibratiemotor.

Apple innovatie

Hierdoor kan Apple potentieel veel meer functionaliteit toevoegen. In theorie zou de knop bijvoorbeeld een veegbeweging kunnen herkennen of hoe hard je drukt. Daar kunnen dan specifieke functies aan worden toegewezen. Of wat dacht je van het simuleren van de ontspanknop van een camera, waarbij licht indrukken betekent scherpstellen en hard drukken betekent schieten? Dit alles zou een nieuwe golf van innovatie kunnen ontketenen. Wie weet?

Anonieme bron eerder betrouwbaar bevonden

Al deze informatie komt van een anonieme gebruiker op het forum van MacRumors. Normaal gesproken is dat niet de moeite waard om aandacht aan te besteden. Toch voorspelde deze gebruiker eerder informatie die waar bleek te zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel