Scherm details Samsung Galaxy Fold 2 naar buiten komen


Enkele scherm specificaties van de aankomende Galaxy Fold 2 zijn zojuist uitgelekt. En Samsung heeft dit jaar veel voor ons in petto. Het wil fouten uit het verleden vermijden en de kritiek op de originele Fold laten rusten.

Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar misschien kun je het je nog herinneren. De lancering van de eerste Galaxy Fold ging niet van een leien dakje. De spectaculaire presentatie werd gevolgd door een dramatische vroege beoordeling door techjournalisten. Het ene na het andere toestel ging stuk. Samsung besloot de hele lancering te annuleren, versterkingen door te voeren, verbeteringen door te voeren en aan damage control te doen. De lancering van 'foldables' liep een kostbare deuk op.

Samsung Galaxy Fold 2 schermdetails

En toch was dit niet het einde van opvouwbare telefoons. In feite heeft het alleen onze interesse gewekt. Vooral omdat er nog veel meer mogelijk is dan nu al het geval is. En daarom kijken we altijd uit naar nieuwe modellen. Zo ook die van de Galaxy Fold 2. Nieuwe details laten zien dat Samsung heeft geleerd van zijn fouten. Zo krijgt de Fold 2 een UTG-scherm, ook wel bekend als ultra dun glas. De originele Fold had een laagje plastic dat nog steeds een stuk goedkoper aanvoelt. UTG is iets wat we eerder zagen op de Z Flip die lovende kritieken kreeg.

Groot scherm, hogere verversingssnelheid

Het kleine scherm voor de Fold lijkt ook verleden tijd. Het 4,6 inch scherm is ingeruild voor een 6,23 inch exemplaar. Een andere verbetering is dat de bijna belachelijk grote inkeping aan de binnenkant een make-over krijgt. Hij blijft groot, maar mogelijk gaat hij van een 'hap' naar een meer discrete punch-hole. De schermgrootte gaat omhoog van 7,3 naar 7,7 inch. Mogelijk is dit te danken aan dunnere schermranden, maar we sluiten niet uit dat het toestel ook fysiek groter is geworden.

Een ander belangrijk voordeel is de (veel) hogere verversingssnelheid van 120Hz. Dit zou voor veel vloeiendere beelden moeten zorgen. De voorkant blijft op een meer traditionele 60Hz. Iets wat lijkt te ontbreken is een S Pen. Die functie blijft (voorlopig) exclusief voor de Note-serie. Verwacht 5G-ondersteuning en een extreem hoog prijskaartje. We verwachten een lancering ergens in augustus, mogelijk op hetzelfde moment als de Note 20-serie.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel