Compacte Asus Zenfone 10 te zien op gelekte foto


Foto's van de Asus Zenfone 10 duiken op in de aanloop naar de officiële onthulling op donderdag 29 juni. Het toestel lijkt op zijn voorganger, met hetzelfde compacte scherm en dezelfde cameralay-out aan de achterkant.

En toch zijn er dingen om naar uit te kijken voor de Zenfone 10. Alleen al vanwege de Snapdragon 8 Gen 2-processor, die nog krachtiger en sneller is dan de Snapdragon 8+ Gen 1 in de Zenfone 9. Het toestel heeft ook een nieuwe kleur: groen.

Afbeelding met de vijf toekomstige kleuren van de Asus Zenfone 10
Asus Zenfone 10 in vijf kleuren

Net als vorig jaar krijgt de Zenfone 10 een 5,9-inch scherm met een ponsgat in de linkerbovenhoek. De schermranden, vooral aan de onderkant, lijken kleiner maar zijn nog steeds aanwezig. De dubbele cameraringen aan de achterkant blijven intact, met in elk gat een eigen camera. Dit keer vermoedelijk voor een 200MP primaire camera en een niet nader gespecificeerde ultra-groothoekcamera. Dat betekent dat een aparte zoomlens nog steeds ontbreekt.

Foutloos grotere batterij

Interessant is dat Asus de 3,5 mm hoofdtelefoonpoort terugbrengt. Die ontbrak nog op de Zenfone 9. Maar de verandering die we het meest kunnen waarderen is de aanzienlijk grotere batterijcapaciteit. Die gaat van 4300mAh naar 5000mAh. Gezien de grootte van het scherm is dat een aanzienlijke verbetering. Snelladen gaat naar een maximum van 67W, wat meer dan het dubbele is van voorheen.

Asus kondigt de Zenfone 10 aan op donderdag 29 juni 2023, in ten minste vijf kleuren: zwart, blauw, groen, rood en wit. De prijzen zullen niet veel verschillen van die van de Zenfone 9.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel