Microsoft bevestigt: Surface Duo kost 1399 dollar en ligt 10 september in de winkels


Na het eerdere gerucht kwam de officiële bevestiging van Microsoft: de Surface Duo kan vanaf vandaag besteld worden. Het apparaat kost 1399 dollar en bestellingen worden vanaf 10 september verzonden.

Die prijs is eerder uitgelekt. Die is hoog, maar lijkt gerechtvaardigd als je kijkt naar wat je ervoor terugkrijgt. Dan hebben we het niet over kale specificaties, maar meer over het ingenieuze scharniermechanisme. Dit scharnier draait 360 graden, zodat de Surface Duo volledig plat kan worden gevouwen. Iets wat de Samsung Galaxy Z Fold 2 niet doet. De Surface Duo is slechts 9,9 millimeter dik, de Fold2 maar liefst 16,8 millimeter.

Microsoft Surface Duo hands-on

Microsoft gebruikt niet één scherm dat inklapt, maar twee afzonderlijke panelen. Hierdoor is er een kleine ruimte tussen beide panelen, maar vreemd genoeg is dit nauwelijks merkbaar tijdens het gebruik. Elk paneel is 5,6 inch groot, wat samen 8,1 inch maakt. Elke helft herbergt een batterij die in het linkerdeel groter is. Samen komen ze niet verder dan 3577 mAh, wat niet erg royaal is vergeleken met sommige andere vlaggenschepen. Die komen zelden onder de 4000 mAh. Desondanks belooft Microsoft een batterijduur van een volle dag. Iets wat we graag grondig getest zouden zien in een onafhankelijke review.

Missende specificaties

Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 855 met 6GB RAM, begint met 128GB aan opslag en heeft 4G-ondersteuning. 5G ontbreekt, behalve op de opvolger, evenals NFC. Microsoft accepteert vanaf vandaag pre-orders, dat wil zeggen als je in de VS woont. De exemplaren worden vanaf 10 september geleverd tegen een vanafprijs van 1.399 dollar.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel