Xiaomi voor het eerst grootste smartphonefabrikant


Xiaomi heeft iets te vieren. Het bedrijf verkocht voor het eerst de meeste smartphones van alle fabrikanten ter wereld, zo blijkt uit een onderzoek van Counterpoint. Xiaomi vervangt hiermee Samsung, dat deze felbegeerde toppositie jarenlang in handen had. De verkoop van Xiaomi steeg in juni met een indrukwekkende 26%.

Jarenlang verkocht Samsung wereldwijd de meeste smartphones. Op een paar maanden na, toen Apple een nieuw iPhone-model uitbracht. In de tussentijd bleef Xiaomi zijn marktaandeel vergroten. Het Chinese merk heeft tot nu toe tot 800 miljoen telefoons verkocht. De verkoop is de afgelopen maanden zo snel gestegen dat het nu de grootste smartphonefabrikant ter wereld is.

Verkoop Xiaomi smartphones
Marktaandeel van de wereldwijde verkoop van smartphones per maand

Een mooie prestatie, maar niet een die mogelijk zou zijn geweest zonder tegenvallende resultaten van Samsung. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern kampt met tegenvallende resultaten, waaronder die van de Galaxy S21. Volgens Zuid-Koreaanse media zijn de halfjaarverkopen 20% lager in vergelijking met de S20 en zelfs 47% in vergelijking met de S10. Apple daarentegen beleeft een geweldig verkoopjaar, maar zit vrij dicht tegen de release van een nieuwe iPhone aan, waardoor de verkoop traditioneel lager ligt. Volop kansen dus voor Xiaomi.

Redmi Note succes

Xiaomi verkoopt vooral veel Redmi Note-telefoons. In mei 2021 maakte Xiaomi bekend dat het al 200 miljoen exemplaren van de Redmi Note-familie had verkocht. Van de onlangs aangekondigde Xiaomi Redmi Note 10 werden in 1 uur tijd maar liefst 500.000 exemplaren verkocht in China. Xiaomi's Redmi Note-modellen onderscheiden zich met een lage prijs, een groot scherm en enkele high-end componenten. De bouwkwaliteit is ook vrij goed.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel