Uitgepakt: Samsung kondigt zeven nieuwe Galaxy-producten aan

Hallo Galaxy Note 20, Note 20 Ultra, Z Fold 2, Tab S7, S7+, Watch 3 en Buds Live


Uitgepakt: Samsung kondigt zeven nieuwe Galaxy-producten aan

Samsung heeft via zijn online Unpacked-evenement zeven nieuwe Galaxy-producten aangekondigd. Het gaat om de Galaxy Note 20, Note 20 Ultra, Galaxy Z Fold 2, Tab S7, S7+, Watch 3 en de Galaxy Buds Live. Er is dus voor elk wat wils.

Samsung heeft ons tijdens zijn befaamde Unpacked-evenement opnieuw bestrooid met nieuwe producten. De focus lag vooral op de gloednieuwe Galaxy Note20-serie bestaande uit de Note 20 en Note 20 Ultra met de verbeterde S Pen.

Galaxy Note20

Behalve dat de Note20 de krachtigste Note tot nu toe is (hoe kan het ook anders), zijn er veel nieuwe functies toegevoegd. Deze zijn bijvoorbeeld te vinden in de S Pen, die nu Anywhere Actions heeft. Hiermee kun je acties koppelen aan een pen-krabbel naar keuze. Samsung Notes krijgt ook de nodige updates, waaronder automatisch opslaan en exporteren naar PowerPoint.

Samsung Note20 Ultra met S Pen
Schrijven met de S Pen op de Note 20 Ultra

Samsung's Galaxy Note 20 is gericht op de Note-liefhebber die een krachtige telefoon wil met een pen om mee te schrijven en tekenen. De Note20 Ultra is voor degenen die het beste van het beste willen. De Ultra heeft een groter en afgerond 6,9 inch scherm met een hogere Quad HD+ resolutie. De Note 20 Ultra is ook het toestel met een hogere 120Hz verversingssnelheid, iets wat de instap Note 20 helaas mist.

Andere verschillen zijn te vinden bij de camera. De Note20 moet het doen met een 64+12+12 camerasysteem terwijl de Note20 Ultra een 108MP sensor krijgt. Beide hebben Space Zoom, maar alleen de Ultra kan tot 50x digitaal en 5x optisch gaan. Het instapmodel van de Note gaat niet verder dan 30x digitaal en 3x optisch.

Microsoft-samenwerking

Opvallend tijdens de presentatie was de hoeveelheid Microsoft-samenwerkingen. Zo kunnen Note20 gebruikers hun toestel koppelen en gebruiken met Windows 10, hebben veel Samsung apps integratie met Microsoft producten zoals OneNote, Outlook en Teams en kun je zelfs Xbox games spelen vanaf je toestel. Je kunt tot 100 titels spelen vanaf Xbox's cloud gaming platform.

Galaxy Z Fold2

Unpacked was ook de plek waar Samsung de tweede generatie Fold aankondigde. Deze maakt nu deel uit van de Galaxy Z-serie, die uiteindelijk alle zogenaamde foldables zal omvatten. De Fold2 krijgt een groter scherm dat nu bijna randloos is. Qua design ziet het er bijna hetzelfde uit, hoewel er onder de motorkap veel verbeteringen zijn aangebracht na feedback van klanten en gebruikers.

Samsung Galaxy Tab S7

Galaxy Tab S7 en Tab S7+

Ook nieuw zijn de Galaxy Tab S7 en S7+. Ook hier weer veel verwijzingen naar Microsoft-producten. Zo worden beide tablets een verlengstuk van je pc, zodat je extra productief kunt zijn. Beide tablets krijgen een 120Hz scherm met ondersteuning voor de vernieuwde S Pen.

Galaxy Watch3 en Buds Live

Op het gebied van wearables heeft Samsung de Watch3 en Buds Live uitgebracht. Een slim horloge gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal of titanium, een roterende ring en een pulsoxymeter (SpO2) om de hoeveelheid zuurstof in je bloed te meten. Via een latere update van de Samsung Health-app moet het horloge ook je bloeddruk kunnen meten en een ECG kunnen maken. Hoewel dit voor elke markt zal moeten worden goedgekeurd.

Samsung Galaxy Watch3
De Watch3

De Galaxy Buds Live zijn de nieuwe draadloze oordopjes van Samsung met een compleet nieuw design. De oordopjes zijn getuned door AKG en voorzien van 12mm speakers voor een rijk basgeluid. Er is Active Noise Cancellation en de batterij is groot genoeg voor 6 uur muziek luisteren. Snelladen is beschikbaar en Samsung belooft een uur luistertijd na slechts 5 minuten opladen.

Samsung Galaxy Buds Live
En de Buds Live

Beschikbaarheid

De Galaxy Note20 en Note20 Ultra liggen vanaf 21 augustus in de winkels en zijn beschikbaar in 4G- en 5G-versies, al zal dat per markt verschillen. De 5G-versies kosten respectievelijk 1049 en 1299 euro. Naast het toestel krijg je er 256 GB opslag voor terug. Prijzen van de Z Fold2 worden later verwacht.

De Galaxy Tab S7 en S7+ worden ook op 21 augustus verwacht. De prijzen beginnen bij 699 euro voor de WiFi-versie en 799 euro voor de 4G-versie. De S7+ begint bij 899 euro voor het model met alleen WiFi en 1099 euro voor de 5G-versie.

Wie de Galaxy Watch 3 op het oog heeft, kan kiezen tussen een 41mm-versie en een 45mm-versie. Het horloge komt 7 augustus op de markt en de prijzen zijn 429 euro (41mm) en 459 euro (45mm). De titaniumversie wordt later in 2020 verwacht en krijgt een adviesprijs van 649 euro. De Galaxy Buds Live tenslotte, wordt 21 augustus verwacht voor een bedrag van 189 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel