Apple iPhone 15 Pro Max niet geslaagd voor duurzaamheidstest


Zach van JerryRigEverything test veel telefoons op zijn YouTube-kanaal. Een van deze tests is de beruchte buigtest en de onlangs uitgebrachte Apple iPhone 15 Pro Max komt daar niet ongeschonden doorheen.

Een van de nieuwe functies die Apple heeft aangekondigd voor de iPhone 15 Pro Max is de titanium behuizing. Of beter gezegd, de bezel. Nou ja, het is gewoon de buitenkant van de bezel. Hoe dan ook, volgens Apple maakt dit de telefoon sterker en lichter. Vooral dat lagere gewicht is merkbaar.

Maar maakt dat de 15 Pro Max extra stevig? Dat probeerde YouTube-kanaal JerryRigEverything uit te zoeken. Zelden slagen telefoons niet voor zijn brute duurzaamheidstest. Hier test hij de krasbestendigheid van het scherm, de zijkanten en de algehele stevigheid. Je wilt niet dat je telefoon kapot gaat als je erop gaat zitten.

Buigtest

De methode is elke keer hetzelfde; hij plaatst de telefoon tussen zijn wijsvingers en duimen en begint zo hard mogelijk te drukken. Een oefening die voor veel telefoons geen probleem is. Als een telefoon toch buigt, belandt hij in de hoek der schaamte, samen met telefoons als de Google Pixel Fold, OnePlus 10 Pro en de Asus ROG Phone 5.

De Apple iPhone 15 Pro Max buigt niet, maar hij passeert ook niet. De video van JerryRigEverything laat zien dat het glas aan de achterkant breekt, zelfs als er weinig kracht op wordt uitgeoefend. Degenen die er net een hebben gekocht, vinden het misschien niet leuk wat ze zien.

iPhone 15 Pro is wel geslaagd

Interessant is dat de kleinere iPhone 15 Pro de buigtest wel doorstaat. Ook deze is gemaakt van titanium, maar mogelijk biedt het kleinere ontwerp meer interne stijfheid dan zijn grotere broer.

Tijdens de aankondiging van de iPhone 15-serie zei Apple dat het vervangen van een back cover dit keer goedkoper is. Voorheen kostte een nieuwe achterkant tussen de 499 en 549 euro; nu is dat slechts 199 euro - een schrale troost voor zo'n duur toestel.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel