Google geeft Android nieuw logo met 3D-mascotte


Vanaf vandaag heeft Android, 's werelds meest uitgebreide mobiele besturingssysteem, een nieuw logo. Google geeft de naam nu voor het eerst een hoofdletter. Wat blijft is de Android-robot. De mascotte, genaamd bugdroid, ziet er echter wel meer 3D uit.

Het is niet de eerste keer dat Android een nieuw logo krijgt. Het futuristische lettertype werd in 2014 vervangen en in 2019 opnieuw door een leesbaardere versie. Dat was ook het jaar waarin Google afscheid nam van woestijnnamen voor het benoemen van versies. De opvolger van Android Pie werd in plaats daarvan bekend als Android 10.

Nieuw Android-logo voor 2023
Het nieuwe Android-logo vanaf 2023

De mascotte, genaamd bugdroid, kreeg ook verschillende updates. Hij kreeg bijvoorbeeld verschillende keren een andere kleur, voornamelijk groen. En vanaf 2019 gebruikte Google alleen nog het hoofd van de robot. De verandering van vandaag houdt die trend aan, maar de robot wordt realistischer met een 3D-uiterlijk. Hij wordt niet alleen groen maar ook dynamischer, waarmee Google naar eigen zeggen de dynamiek van het merk moet benadrukken.

Android 14

Gebruikers zullen weinig merken van de veranderingen in het ontwerp. Het lettertype ziet er bijna identiek uit, behalve dat Android nu met een hoofdletter wordt geschreven. Mogelijk zien we het nieuwe logo pas als Google Android 14 uitbrengt.

Dat zou eigenlijk al moeten gebeuren, maar het lijkt te zijn uitgesteld tot oktober. Google houdt zijn jaarlijkse Made By Google-evenement op 4 oktober, waar ook de Pixel 8 en 8 Pro worden gelanceerd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel