Video onthult kenmerken Google Pixel 8 Pro


Op het moment van schrijven kondigt Google over iets meer dan een week de Pixel 8, de Pixel 8 Pro en de Pixel Watch 2 aan. Google heeft al wat afbeeldingen van de line-up laten zien en wat specificaties onthuld. Maar deze nu vrijgegeven video laat nog meer zien.

Google is niet erg goed in het bewaren van geheimen. Het uitlekken van deze video komt voor ons dan ook niet als een verrassing. De video verscheen op 91mobiles, en we zouden hem graag uploaden naar YouTube, maar aangezien dat eigendom is van Google, doen we dat voorlopig niet. We willen geen onnodige ban krijgen.

Gezichtswisselfunctie gedemonstreerd op de Google Pixel 8
Gezicht verwisselen op de Pixel 8

In de video van 1 minuut en 40 seconden komen de Pixel 8 en Pixel 8 Pro allebei aan bod. Maar vooral de camera wordt besproken. We zien Video Boost voor videostabilisatie, Night Sight in het donker, Audio Eraser om achtergrondruis te filteren, Real Tone om donkere huidtinten beter vast te leggen, zoomen en een macromodus.

Face Swap maakt een einde aan gekke gezichten

Een nieuwe functie die wordt geïntroduceerd is Face Swap. Deze functie leunt zwaar op kunstmatige intelligentie en stelt je in staat om een gezicht uit een eerder tijdstip te kiezen. Het is handig als iemand niet recht in de lens kijkt of een gek gezicht trekt.

Exclusieve functies Pixel 8 Pro

Er komen enkele exclusieve functies naar de Pixel 8 Pro. De camera-app krijgt bedieningselementen die je zou verwachten op een dure DSLR-camera. Hiermee kun je de focus verleggen of effecten toevoegen. We zien ook de Magic Editor die Google eerder dit jaar tijdens I/O demonstreerde. Deze functie komt als eerste naar de Pixel 8 en 8 Pro, maar volgt mogelijk ook naar eerdere Pixel-telefoons.

Prijzen Google Pixel 8 en 8 Pro

Via @Za_Raczke komen we ook meer te weten over de toekomstige prijzen. Voor de Pixel 8 betekent dat slecht nieuws: de prijs gaat met $100 omhoog ten opzichte van de Pixel 7 van vorig jaar. Voor $699 krijg je nu een scherm met een hogere schermverversingsfrequentie tot 120 Hz.

Google Pixel 8 prijzen

De Pixel 8 Pro behoudt zijn startprijs van 899 dollar. Nieuw is een variabele schermverversingsfrequentie van 1 tot 120 Hz en een aanzienlijk scherpere 48-megapixel ultra-groothoekcamera. Natuurlijk horen we op 4 oktober graag van Google wat de prijsverhoging voor de Pixel 8 rechtvaardigt. Dan staat namelijk het Made By Google-evenement gepland.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel